Начало / Гейминг / WarCraft III Invitational 1v1 Oldschool
WarCraft III Invitational 1v1 2v2 4v4 FFA Tournament

WarCraft III Invitational 1v1 Oldschool

Преди седмица се проведе турнирът WarCraft III Invitational. Неговата идея беше да върне WarCraft III в светлината на прожекторите. Турнирът определено върна доста добри спомени от детството на нашия екип. В него взетха участие легенди като нашия сънародник Insomnia и Grubby. Не може да отречем, че Blizzard Entertainment знаят как да използват носталгичните чувства на по-възрастните геймъри. Освен турнира, станахме свидетели и на нов patch на PTR – 1.29. Цялото „раздвижване“, както ние го нарекохме, е добро дошло и повече за него, както и най-важните неща от patch-a може да прочетете в тази статия. В днешната статия ще намерите очерци на игрите от WarCraft III Invitational 1v1 Oldschool. Очаквайте още статии, както и интервюта с играчи и разработчици от Blizzard от WarCraft III Invitational през следващите дни. 

Очерк на мачовете от WarCraft III Invitational 1v1 – Oldschool

В ролята на водещи на събитието влязоха Neo и Remo от Back2WarCraft и се справиха повече от добре. Четирима играчи взеха участие в него – Tak3r, MaDFroG, Insomnia и Grubby. Първият мач, който наблюдавахме, беше между Insomnia (Human) и Tak3r (Orc). За нашия сънародник това беше шанс да влезе в час срещу Orc. Това щеше да му е полезно, тъй като предварителните очаквания бяха, че Grubby ще бъде на финал. Компания на Neo като caster правеше именно той.

Grubby да коментира мачове на Insomnia, това е dream come true за hardcode феновете на WarCraft III!

WarCraft III Invitational 1v1 Grubby Comments Insomnia

Insomnia vs Tak3r

Първата игра между Insomnia и Tak3r се проведе на картата Twisted Meadows, една от най-популярните карти за 1v1 и 2v2. Human-ът стартира на 10 часа, а неговият опонент на 2. Така те се оказаха доста близко един до друг и се очакваше да има агресия още в първите минути на играта. Първи избор на герой за Insomnia беше неговият любим Archmage, а Tak3r заложи на buff-натия Far SeerOrc-ът заложи на агресия още от втората минута, но като че ли human-ът беше подготвен. Той заложи на Beastmaster-а от таверната за втори герой, а orc-ът разкри стратегията си, залагайки на Firelord-a. Любимите кули на Tak3r не успяха да станат готови, благодарение на умелия контрол на милицията и магьосниците от страна на противника и добре разположения scout tower. GG и 1-0 за Insomnia.

Втората игра се проведе на Road to Stratholmе – друга популярна карта за 1v1. Orc-ът стартира в горния десен ъгъл, а human-ът съответно в долния ляв. Tak3r изненада всички с избора на първи герой – Shadow Hunter. Insomnia заложи на традиционния за него Archmage. Стратегията на последния беше бързо да вдигне трето ниво на магьосника и да се възползва от слабостта на противника. Докато orc-ът се усети, в базата му имаше footmen, archmage и water елементали. Тази мълниеносна атака и слабата реакция доведе до загуба на два бункера. За втори герой Insomnia избра Mountain King, а Tak3r заложи на Tauren Chieftain, който също беше buff-нат в patch 1.29. Със сериозното предимство, което притежаваше, human-ът просто издебна orc-а, докато последният се биеше с един от лагерите с неутрални същества, слагайки край на играта. 2-0 за Insomnia и той се класира за финал, където ще срещне победителя от двойката Grubby и MaDFroG.

Видео от мача между Insomnia и Tak3r може да видите тук:

Grubby vs MaDFrog

Първата игра се проведе на Twisted Meadows. Orc-ът стартира на 10 часа, а undead-ът на 8. Grubby заложи на Blademaster за първи герой, а неговият опонент на Death Knight. Първият взе предимство, възползвайки се от близостта на Golem лагера. Grubby заклещи golem-а в собствената си база и бързо преодоля неговата съпротива. След това реши да рискува с creep-овете на expand-a до него, докато MaDFroG си camp-ваше на сигурно. Последният реши да бие камп в близост до базата на orc-a и получи Creep Jack. Втори герой за Grubby беше Shadow Hunter, а противникът му заложи на Lich-a. По същото време orc-ът пусна expand и заложи на harass в базата на противника. Това доведе до нелепа смърт на Death Knight-a. С оглед на предимството, последва атака и тя завърши с GG1-0 за Grubby.

Втората игра се проведе на Turtle Rock, друга доста популярна карта за 1v1 и 2v2. Undead-ът получи стартова позиция на 5 часа, а orc-ът на 11. MaDFroG заложи отново на Death Knight, а Grubby реши да изпробва buff-натия Far Seer. Последният вкара два вълка при работниците на противника и успя да убие два от тях. За втори герой MaDFroG отново заложи на Lich-a, а Grubby на Shadow Hunter-a. Последва нов Creep Jack от страна на orc-a и голям bate за Death Coil върху Far Seer-a, източвайки всичката мана на Death Knight-a. През това време Grubby изкара Tauren Chieftain и направи пореден Creep Jack. GG и 2-0 за GrubbyСледва финал между него и Insomnia.

Видео от мача между MaDFroG и Grubby може да видите тук:

Insomnia vs Grubby

Финал на турнира WarCraft III Invitational 1v1: първата игра се проведе на Turtle Rock. Human-ът стартира на 10 часа, а orc-ът на 11, съвсем близо до него. Нашето момче отново заложи на Archmage за първи герой, а Grubby пак реши да изпробва Blademaster-aInsomnia се справи с първоначалната агресия и започна игра на котка и мишка, която завърши с Creep Jack от страна на Grubby. Втори герой за human-ът беше Mountain King, а за неговия противник съвсем очаквано – Shadow Hunter. Последва страхотна агресия от страна на Insomnia, но Grubby беше подготвен. За съжаление загуба за Insomnia и 1-0 за Grubby.

Втората игра се проведе на картата Plunder Isle, 1v1 карта от времето на Reign of Chaos. Human-ът стартира на 1 часа, а orc-ът на 7. За първи герои двамата избраха Archmage и Far Seer съответно. Играта на котка и мишка между двамата продължи. За втори герои двамата заложиха на избраните и в предната игра – Mountain King и Shadow HunterInsomnia изненада Grubby с Creep Jack и го принуди да използва телепорт. Последва нов Creep Jack и още един телепорт, изгубен за orc-а. Последваха две епични битки между двете армии, като orc-ът имаше tauren-и и demolisher-и. Комбинацията от двете се доказа за пореден път като успешна стратегия срещу магьосници. GG и 2-0. Поздравления за силното представяне на нашето момче и на неговия противник за победата!

Видео от мача между Insomnia и Grubby може да видите тук:

Очаквайте очерци на всички останали срещи от WarCraft III Invitational и интервюта от събитието в следващите дни! Споделете с нас какво е вашето мнение относно турнира WarCraft III Invitational 1v1 и patch 1.29. Очакваме вашата обратна връзка!

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.