WarCraft III Invitational 1v1 2v2 4v4 FFA Tournament

WarCraft III Invitational 1v1 Oldschool

Преди седмица се проведе турнирът WarCraft III Invitational. Неговата идея беше да върне WarCraft III в светлината на прожекторите. Турнирът определено върна доста добри спомени от детството на нашия екип. В него взетха участие легенди като нашия сънародник Insomnia и Grubby. Не може да отречем, че Blizzard Entertainment знаят как да използват носталгичните чувства на по-възрастните геймъри. Освен турнира, станахме свидетели и на нов patch на PTR – 1.29. Цялото „раздвижване“, както ние го нарекохме, е добро дошло и повече за него, както и най-важните неща от patch-a може да прочетете в тази статия. В днешната статия ще намерите очерци на игрите от WarCraft III Invitational 1v1 Oldschool. Очаквайте още статии, както и интервюта с играчи и разработчици от Blizzard от WarCraft III Invitational през следващите дни. 

Очерк на мачовете от WarCraft III Invitational 1v1 – Oldschool

В ролята на водещи на събитието влязоха Neo и Remo от Back2WarCraft и се справиха повече от добре. Четирима играчи взеха участие в него – Tak3r, MaDFroG, Insomnia и Grubby. Първият мач, който наблюдавахме, беше между Insomnia (Human) и Tak3r (Orc). За нашия сънародник това беше шанс да влезе в час срещу Orc. Това щеше да му е полезно, тъй като предварителните очаквания бяха, че Grubby ще бъде на финал. Компания на Neo като caster правеше именно той.

Grubby да коментира мачове на Insomnia, това е dream come true за hardcode феновете на WarCraft III!

WarCraft III Invitational 1v1 Grubby Comments Insomnia

Insomnia vs Tak3r

Първата игра между Insomnia и Tak3r се проведе на картата Twisted Meadows, една от най-популярните карти за 1v1 и 2v2. Human-ът стартира на 10 часа, а неговият опонент на 2. Така те се оказаха доста близко един до друг и се очакваше да има агресия още в първите минути на играта. Първи избор на герой за Insomnia беше неговият любим Archmage, а Tak3r заложи на buff-натия Far SeerOrc-ът заложи на агресия още от втората минута, но като че ли human-ът беше подготвен. Той заложи на Beastmaster-а от таверната за втори герой, а orc-ът разкри стратегията си, залагайки на Firelord-a. Любимите кули на Tak3r не успяха да станат готови, благодарение на умелия контрол на милицията и магьосниците от страна на противника и добре разположения scout tower. GG и 1-0 за Insomnia.

Втората игра се проведе на Road to Stratholmе – друга популярна карта за 1v1. Orc-ът стартира в горния десен ъгъл, а human-ът съответно в долния ляв. Tak3r изненада всички с избора на първи герой – Shadow Hunter. Insomnia заложи на традиционния за него Archmage. Стратегията на последния беше бързо да вдигне трето ниво на магьосника и да се възползва от слабостта на противника. Докато orc-ът се усети, в базата му имаше footmen, archmage и water елементали. Тази мълниеносна атака и слабата реакция доведе до загуба на два бункера. За втори герой Insomnia избра Mountain King, а Tak3r заложи на Tauren Chieftain, който също беше buff-нат в patch 1.29. Със сериозното предимство, което притежаваше, human-ът просто издебна orc-а, докато последният се биеше с един от лагерите с неутрални същества, слагайки край на играта. 2-0 за Insomnia и той се класира за финал, където ще срещне победителя от двойката Grubby и MaDFroG.

Видео от мача между Insomnia и Tak3r може да видите тук:

Grubby vs MaDFrog

Първата игра се проведе на Twisted Meadows. Orc-ът стартира на 10 часа, а undead-ът на 8. Grubby заложи на Blademaster за първи герой, а неговият опонент на Death Knight. Първият взе предимство, възползвайки се от близостта на Golem лагера. Grubby заклещи golem-а в собствената си база и бързо преодоля неговата съпротива. След това реши да рискува с creep-овете на expand-a до него, докато MaDFroG си camp-ваше на сигурно. Последният реши да бие камп в близост до базата на orc-a и получи Creep Jack. Втори герой за Grubby беше Shadow Hunter, а противникът му заложи на Lich-a. По същото време orc-ът пусна expand и заложи на harass в базата на противника. Това доведе до нелепа смърт на Death Knight-a. С оглед на предимството, последва атака и тя завърши с GG1-0 за Grubby.

Втората игра се проведе на Turtle Rock, друга доста популярна карта за 1v1 и 2v2. Undead-ът получи стартова позиция на 5 часа, а orc-ът на 11. MaDFroG заложи отново на Death Knight, а Grubby реши да изпробва buff-натия Far Seer. Последният вкара два вълка при работниците на противника и успя да убие два от тях. За втори герой MaDFroG отново заложи на Lich-a, а Grubby на Shadow Hunter-a. Последва нов Creep Jack от страна на orc-a и голям bate за Death Coil върху Far Seer-a, източвайки всичката мана на Death Knight-a. През това време Grubby изкара Tauren Chieftain и направи пореден Creep Jack. GG и 2-0 за GrubbyСледва финал между него и Insomnia.

Видео от мача между MaDFroG и Grubby може да видите тук:

Insomnia vs Grubby

Финал на турнира WarCraft III Invitational 1v1: първата игра се проведе на Turtle Rock. Human-ът стартира на 10 часа, а orc-ът на 11, съвсем близо до него. Нашето момче отново заложи на Archmage за първи герой, а Grubby пак реши да изпробва Blademaster-aInsomnia се справи с първоначалната агресия и започна игра на котка и мишка, която завърши с Creep Jack от страна на Grubby. Втори герой за human-ът беше Mountain King, а за неговия противник съвсем очаквано – Shadow Hunter. Последва страхотна агресия от страна на Insomnia, но Grubby беше подготвен. За съжаление загуба за Insomnia и 1-0 за Grubby.

Втората игра се проведе на картата Plunder Isle, 1v1 карта от времето на Reign of Chaos. Human-ът стартира на 1 часа, а orc-ът на 7. За първи герои двамата избраха Archmage и Far Seer съответно. Играта на котка и мишка между двамата продължи. За втори герои двамата заложиха на избраните и в предната игра – Mountain King и Shadow HunterInsomnia изненада Grubby с Creep Jack и го принуди да използва телепорт. Последва нов Creep Jack и още един телепорт, изгубен за orc-а. Последваха две епични битки между двете армии, като orc-ът имаше tauren-и и demolisher-и. Комбинацията от двете се доказа за пореден път като успешна стратегия срещу магьосници. GG и 2-0. Поздравления за силното представяне на нашето момче и на неговия противник за победата!

Видео от мача между Insomnia и Grubby може да видите тук:

Очаквайте очерци на всички останали срещи от WarCraft III Invitational и интервюта от събитието в следващите дни! Споделете с нас какво е вашето мнение относно турнира WarCraft III Invitational 1v1 и patch 1.29. Очакваме вашата обратна връзка!

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.