Rainbow 6 Siege

Rainbow 6 Siege с нов сезон

„Кралят е мъртъв! Да живее кралят!“

Наскоро приключи Сезон 3 в Rainbow 6 Siege. Както обикновено, сезонът завърши с „гръм и трясък“, но този път обичайната патърдия беше придружена и от не малка доза изненади. На финалите в Бразилия момчетата от PENTA Sports пристигнаха като абсолютните фаворити и целта им беше само една – трета поредна световна титла. Този път обаче сметките им излязоха криви и те отпаднаха на полуфинала от отбора на домакините Black Dragons. Драконите пък допуснаха тотален обрат на финала, след като водеха с 4:0 рунда във втората карта и бяха на крачка от тайбрек. Както се казва обаче – „почти не се брои“. Финландците от ENCE eSports спечелиха следващите 6 рунда подред и с общ резултат от 2:0 спечелени карти завоюваха първата си световна титла. Честито на печелившите!

ENCE eSports спечелиха първата си световна титла
ENCE eSports спечелиха първата си световна титла.

По време на финалите в Бразилия бяха представени и новостите около Сезон 4. Новите оператори, новата карта, различни подобрения и фиксове. Сезон 4 вече стартира и ето какво ще видите в него.

Нови оператори

В сезон 4 към Team Rainbow се присъединяват три нови попълнения. Това са двамата представители на южнокорейския 707-и Батальон за специални мисии (707th SMB) – Dokkaebi и Vigil, и вторият член на полския GROM – Zofia. След многото спекулации, „изтичане на данни“ и всякакви други конспиративни и не чак толкова конспиративни теории, най-накрая имахме възможност да пробваме новите оператори. Накратко – очакват ни интересни дни в Rainbow 6 Siege.

Dokkaebi

Грейс Нам, известна като Dokkaebi, печели популярност сред редиците на корейската армия с неконвенционалното си поведение и изключителната си техническа експертиза.
Грейс Нам, известна като Dokkaebi, печели популярност сред редиците на корейската армия с неконвенционалното си поведение и изключителната си техническа експертиза.

Специално умение: Logic Bomb. Dokkaebi може да се „обажда“ на противниковия отбор 2 пъти на рунд. Това кара портативните устройства на защитниците да вибрират, докато не бъдат ръчно изключени от самите тях. Освен фактора на досадата, звукът, който издават устройствата, помага на нападателите да се ориентират за местоположението на противника. Още един интересен факт е, че вибриращите устройства се появяват на скенера на IQ, което прави двете дами страхотна комбина. Когато някой от защитницте бъде убит, Dokkaebi може да хакне неговото портативно устройство, с което получава достъп до всички камери за видеонаблюдение. За да контрират това, защитниците могат да счупят устройството на убития си другар, стига да се докопат до него първи. Умението звучи малко странно, но е доста забавно и за момента изглежда добре балансирано.

Арсенал: За първо оръжие Dokkaebi разполага с избор между Mk14 EBR – прекрасен DMR с почти нулев откат, и… *барабани* – първото в Rainbow 6 Siege „бренеке“. BOSG.12.2, или шеговито Brutally Overpowered ShotGun, е новост за света на Rainbow 6 Siege и ние се молим на всички богове да има повече такива нововъведения. Двуцевната over-under пушка нанася безобразни щети, но честата нужда от презареждане я прави high risk – high reward оръжие. Предимството пред всички останали пушки в играта е, че тя не стреля със сачми, което я прави божествено удовлетворяваща при стрелба на средно и далечно разстояние. За второ оръжие Dokkaebi разполага с избор между два картечни пистолета, което е разбираемо, предвид че и двете ѝ първични оръжия са полу-автоматични.

Допълнително оборудване: димки или клеймор.

Vigil

Вторият представител на 707-ми е Чул Кюнг Хва или Vigil. След тежкото си детство, става член на южнокорейския военен флот, а завидните му умения карат 707-ми да го поискат в редиците си.
Вторият представител на 707-и е Чул Кюнг Хва, или Vigil. След тежкото си детство, става член на южнокорейския военен флот, а завидните му умения карат 707-и да го поискат в редиците си.

 

Специално умение: Electronic Rendering Cloak (ERC-7). Умението на Vigil го прави „невидим“ за дроновете на противниците, докато е активно. Умението може да се включва и изключва и се презарежда автоматично, докато е изключено. Също като това на Caveira. Когато Vigil е наблизо, на камерата на дрона се появява визуална индикация. Също така IQ може да го „вижда“ на електронния си сензор, когато е активирал „невидимостта“ си.

Арсенал: BOSG.12.2 (виж по-горе) и SMG-то родно производство (на корейците, не наше), К1А. От малкото време, в което го използвахме, можем да сложим положителна оценка. BOSG обаче е твърде готина, за да си играем на картоматки.

Допълнително оборудване: бодлива тел или гранати, които се взривяват при сблъсък.

Zofia

София е дъщеря на командира на полския GROM и съвсем логично следва стъпките на баща си.
Zofia е дъщеря на командира на полския GROM и съвсем логично следва стъпките на баща си.

 

С този оператор разработчиците от Ubisoft  продължават тенденцията от последния сезон да задълбочават историята в играта. Zofia е вторият член на полския GROM и сестра на Elizabeth „Ela“ Bosak, която беше представена преди няколко месеца. Ако имате желание, можете да прочетете повече за историята на Ela и Zofia.

Специално умение: KS79 LIFELINE. Гранатометът на Zofia може да изстрелва два вида муниции – зашеметяващи и разрушителни. Специалното ѝ оръжие няма нужда от кой знае какво обяснение. Макар много хора да смятат, че Zofia е просто Ash 2.0, опитът ни до момента показва, че тя е различен оператор, който има своето място до или вместо Ash. Интересен факт е, че ефектът на зашеметяващите муниции на Zofia е намален наполовина върху Ela. Обратното също е в сила – ефектът на зашеметяващите мини на Ela приключва двойно по-бързо върху сестра ѝ.

Арсенал: За първо оръжие Zofia може да избира между леката картечница LMG-E и автомата M762. И двете оръжия разполагат със солиден капацитет на пълнителя и добро управление на отката. Второто оръжие е вече добре познатият ни пистолет RG15, с който разполага и Ela.

Допълнително оборудване: клеймор или пластичен експлозив.

Бонус умение: Whitstand. Ако Zofia бъде ранена, не е нужно да чака някой от съотборниците ѝ да се притече на помощ. Подобно на Doc, тя може сама да се изправи на крака. Веднъж на рунд. На 1 точка живот. Но понякога точно тази точка живот е разликата между загубата и победата.

Mok Myeok Tower

Действието се развива в южнокорейската Mok Myeok Tower (мда… и ние не знаем как се произнася). Отличителна черта на картата се очертава да бъде „вертикалната“ игра. Атакуващият отбор започва от покрива на кулата и има две възможности за проникване в сградата – през асансьорната шахта или като се спусне по външната фасада и влезе през прозорците.

Новата карта предразполага към "вертикална" игра.
Новата карта предразполага към „вертикална“ игра.

 

Засега не сме имали много възможности да я опознаем добре, но на пръв поглед изглежда интерсно. Няма го ефектът УАУ, но и не изглежда като да се превърне в следващата Yacht или Favela. Със сигурност съвсем скоро ще станем свидетели на интересни тактики – както нападателни, така и дефанзивни.

Нов елитен скин

В сезон 4 на година 2 в Rainbow 6 Siege идва ред на Mute да получи своя елитна униформа и анимация при победа. Честно казано, този е от малкото, които ни харесват… да не кажем единственият.

Подобрения при пистолетите

С последния ъпдейт бяха направени и сериозни промени в анимацията на отката на всички пистолети. Освен това беше подобрена и бързината им на стрелба. Определено попадение в десятката за разработчиците от Ubisoft. Оставяме Ви с едно кратко видео, в което можете да видите разликата „преди – сега“.

Пълен списък с всички промени, които ни донесе последният ъпдейт на Rainbow 6 Siege, можете да намерите на официалната страница на играта. По време на световните финали в Бразилия беше потвърдено и съдържанието за Година 3. За него обаче ще ви разкажем следващия път. Както винаги, оставаме на разположение за въпроси и коментари. Доскоро!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Тонислав Атанасов

Завършил съм специалност "Право" в СУ "Климент Охридски". Близо 7 години се занимавах с корпоративно обслужване в IT сектора, но в началото на 2015-та направих рязък завой в кариерното си развитие. Понастоящем се занимавам с уеб разработка. Понякога съм много забавен! През другото време обичам да чета, да слушам музика и да спортувам. Играя баскетбол и се занимавам със спортна стрелба с лък. Фен съм на компютърните игри и на Чикаго Булс. Обичам да готвя. И имам мега яката котка :D