Kobolds and Catacombs

Hearthstone – Kobolds and Catacombs

Kobolds and Catacombs – You no take candle!

Всяка година Blizzcon е повод за особено вълнение сред феновете на разните игри на Blizzard Entertainment. Тази година определено ни поднесе някои особено разтърсващи новини, оглавявани заслужено с обявяването на предстоящи Classic World of Warcraft сървъри, което е една сбъдната молитва за феновете на играта.

Не по-малко вълнуващ изглежда и предстоящият експанжън на играта – Battle for Azeroth. Повод за радост, разбира се, е и преминаването във free-to-play режим на StarCraft II. В Heroes of the Storm също бяха добавени два особено емблематични герои от игрите на BlizzardHanzo и Alexstrasza. Много доволни останаха и феновете на Hearthstone от предстоящият Kobolds and Catacombs експанжън.

Вербуването на последователи – добра статегия вече и в Hearthstone.

Бен Броуд и компания за пореден път решиха да ни зарадват, внасяйки разнообразие сред механиките на играта. В Kobolds and Catacombs ще можем да се насладим на „recruit a minion“ ефекта. Представете си тук действието на Y’Shaarj, но изпълнено в момента на изиграване на картата, вместо в края на хода ви.

Двете разкрити карти с такъв ефект за момента са Guild Recruiter – неутрална миниън карта, както и Gather Your Party  – спел карта за Warrior. Както при появата на Elemental ключовата дума, и сега очакваме някои карти с призоваващ ефект да бъдат перефразнирани с „recruit“, но кои и как – остава да разберем.

За момента съществува спор между феноведе дали ефектът ще работи на случаен принцип, или ще предоставя на играча избор от три възможно миниъна. Консенсус не може да бъде постигнат преди да видим подобна карта в игра, но дотогава можем да теоретизираме.

What does the Fox say?

Част от промоционалните благинки, достъпни с виртуалния билет за Blizzcon, беше и златната легендарна карта Marin the Fox. А всички, които не са успели или пожелали да закупят билет, могат да получат обикновената версия на Marin само с влизане в своя Hearthstone акаунт. С изиграването си, Marin призовава в полето на опонента 0/8 Treasure Chest миниън, чийто deathrattle ефект ще ви подари едно от четири възможни съкровища, всяко от които със свой уникален ефект.

Картата Marin the Fox не може да бъде дисенчантната, нито крафтната, и се очаква да бъде в игра само за ограничено време, макар че от Blizzard не са потвърдили колко дълго ще можем да се възползваме от нея. Ние, разбира се, ще се надяваме да не ни се наложи да се разделяме с нея.

Dungeon run – бягство от дълбините на Коболдските тъмници.

Феновете, които предпочитат предизвикателството на бинарни опоненти, ще останат особено очаровани от новия Dungeon Run мод в играта. Това ново single-player преживяване ще противопостави феновете на играта срещу бързо нарастващи в трудност Boss опоненти.

Всяка следващата победа ще носи със себе си едно от три случайни съкровища и три нови карти, добавени към тестето на играча. Самите Boss опоненти също ще бъдат избирани на случаен принцип от списък с възможни такива. Това прави Dungeon Run вероятно най-заслужаващия преиграване single-player mode в Hearthstone.

По-силни с всеки ход!

Приятните изненади не спират дотук. Оттук нататък всеки клас ще може се възползва от допълнителната сигурност на поне едно класово оръжие. За момента обявени са Dragon Soul за Priest и Aluneth  за Mage класа.Освен тях ще можем да се възползваме и от постепенно нарастващите в сила магически карти като Lesser Jasper Spellstone за Druid и Lesser Sapphire Stone за Shaman класа. Нищо обаче не се доближава до Warlock-ската The First Seal.

The First Seal може да бъде придобита единствено чрез deathrattle ефекта на Rin The First Disciple. Неговият финален резултат би изисквал доста добро планиране и най-вероятно цяло тесте, сглобено около него, но определено си заслужава усилията. Azari The Devourer ще унищожи каквото е останало от тестето на опонента ви, директно изпращайки го във fatigue при следващия му ход, ограбвайки го oт всякаква надежда за завръщане в играта.

https://www.youtube.com/watch?v=vDcBLXVrAGg

Краят на годината на Мамута.

Kobolds and Catacombs ще бъде последният експанжън за календарната 2017 година, предвещавайки края на Hearthstone-ската Година на Мамута. С края на Годината на Мамута ще дойде и новата ротация в Standard формата на играта. С това картите в сетовете, излезли през 2016 година, ще преминат в Wild. Това усезаемо ще раздвижи метата, премахвайки множество ключови карти в наложилите се стратегии.

Всички, привързани към картите от Whispers of the Old Gods, One Night in Karazhan и Mean Streets of Gadgetzan, ще могат да продължат да им се радват в Wild формата на играта, докато Standard бъде разтърсван от нови дръзки стратегии.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Иван Иванов