World of WarCraft на Blizzcon 2017

World of WarCraft на Blizzcon 2017

Надали сте пропуснали нашата статия с прогнози за тазгодишното издание на Blizzcon. В нея направихме прогноза, че очакваме Blizzard да претоплят манджата и да ни сервират нов експанжън на World of WarCraft. Честито, това вече е реалност! Битката за Azeroth се задава. Вижте какво още научихме за World of WarCraft на Blizzcon 2017!

Blizzard обявиха очаквания нов експанжън за World of WarCraft на Blizzcon 2017

Името на новия експанжън е Battle for Azeroth и ще продължи историята на WarCraft вселената там, където ще свърши тази от Legion. Blizzard отново впечатлиха своите фенове с невероятен клип за пускането на експанжъна. Загубата на The Burning Legion и последвалият хаос само засилват съперничеството между Ордата (The Horde) и Алианса (The Alliance). Anduin Wrynn и Greymane пък ще търсят възмездие след предателството от страна на Sylvanas. Въпросните три персонажа са и главните действащи лица в клипа. Очакваме с нетърпение следващия експанжън!

Ето и клипа, за който стана на въпрос. Приятно гледане:

Нови раси и континенти

След като конфликтът между Ордата и Алианса се разгаря с нови сили, всяка страна търси начин да си осигури предимство над другата. Завладяване на нови континенти и територии, нови съюзници и нови ресурси са само част от мащабната битка, която предстои!

Всяка фракция се сдобива и нов континент. За Ордата това е Zandalar, сърцето на империята на троловете. За Алиансът пък новият контитент е Kul Thiras, забравеното кралство.

Към всяка фракция има по три нови добавени раси. За Ордата това са Nightborne, Highmountain Tauren (които предсказахме в тази статия) и Zandalari Trolls. За Алиансът трите нови раси са Void Elves, Lightforged Draenei и Dark Iron Dwarves. Те от своя страна ще започват от ниво 20. Разбира се, очакваме Blizzard да добавят още съюзнически раси впоследствие.

Allied Races

Разкриването на тези нови територии ще доведе до срещи с познати лица като Jaina, Thrall, Anduin Wrynn и Sylvanas.

От Blizzard не пропуснаха да добавят и малко забавление в стил пиратстване. Играчите ще могат да проучват некартирани острови из великото море! Битката за въпросните острови ще бъде не само с изненадите там, но и с противниковата фракция. Битката между двете фракции ще бъде между играчи и NPC-та или само между играчи (PvP). Обещава да бъде забавно новост.

Uncharted Isles

Warfronts

Друга обявена новост за World of WarCraft на Blizzcon 2017 e Warfronts. Докато проучването на некартирани острови предлага възможности за малки конфликти, то Warfronts издига битката за Azeroth на съвсем друго ниво. Този кооперативен мод е дълбоко свързан с реално-времевата стратегия WarCraft. Играчите, пожелали да вземат участие в него, ще се окажат в ролята на лейтенанти насред огромна битка между двете фракции. Всяка от тях ще бъде представена от 20 играчи, които могат да събират ресурси, да строят сгради, да водят своите войници в битка срещу противниците. Warfronts ще бъде PvE, така че погребете надеждите си за огромно PvP тук.

Warfronts

Новости свързани с PvP-то

След като от Blizzard са се постарали да добавят доста PvE, те са решили да направят и някои неща, свързани с PvP-то. На първо място това е нов battleground, който ще се казва „Seething Shore„. В него членовете на Ордата и Алианса ще се борят за новия ресурс – Azerite. Самият battleground ще бъде подобен като геймплей на Arathi Basin с контролни точки.

Съобщено беше и за промени, свързани с PvP-то в открития свят. На всички сървъри ще бъде въведене промяна, която ще позволи на играчите да изберат дали искат да участват в PvP или не. Това ще се случва, докато те са в някоя столица.

Нови dungeon-и

Цели десет нови dungeon-а идват с новия експанжън Battle for Azeroth – по пет за всяка фракция. За членовете на Ордата това ще бъдат Atal’Dazar в Zandalar, Temple of Sethraliss във Vol’dun, The Underrot в Nazmir, King’s Rest – част от Atal’Dazar, и Kezan.

За Алианса новите dungeon-и са Freehold в Tiragarde Sound, Waycrest Manor в Drustvar, Tol Dagor, затвор на брега на Kul Tiras, Shrine of the Storm – разположен в Stormsong Valley, и Siege of Boralus, свързана с едноимения град.

World of WarCraft – Vanilla

„Обичате ли сладолед? Ние много обичаме шоколадов сладолед. Плодов сладолед. А някои обичат ванилия!“ С подобна реплика от Blizzard обявиха, че смятат да пуснат класически сървъри на World of WarCraft. На този етап от гейминг студиото не съобщиха кой знае какво повече, свързано с тази новина, но пък ни представиха следния клип:

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.