приложение за споделяне на паркоместа

Приложение за споделяне на паркоместа тръгва в България

Иновативна онлайн платфома и мобилно приложение за споделяне на паркоместа тръгват в България. Разработката е на „Паркинг Телеком” и цели да предостави комплексно технологично решение за управление на паркирането. Това значително улеснява шофьорите и очертава нова форма на паркирането като услуга в натоварената градска среда.

Концепция

Компанията пуска на пазара цялостно Cloud-базирано паркинг решение за улично и извънулично паркиране. Това включва многофункционална платформа за споделяне на паркоместа, мобилно приложение, хардуер и софтуер за управление и Cloud услуги с достъп от всяка точка по света.

Онлайн платформата за споделяне на паркоместа позволява на собствениците на паркинги, независимо дали те са физически лица или фирми, да отдават под наем местата си за паркиране, когато не ги използват. Тя е многофункционална и лесна за управляване. Ползват се най-различни методи за идентификация, множество платежни канали, голям набор от възможности за тарифиране, както и всички необходими аналитични данни, които софтуерът предоставя, за да се оптимизира оползотворяването на локацията.

Улеснение

Мобилното приложение пък осигурява безпрепятствено паркиране както в обособени паркинг зони на улицата, така и в частни. Потребителите разполагат с информация в реално време, възможност за резервации, плащане и навигация, както и с различни методи за идентификация. Чрез апликацията шофьорите могат да намират удобен паркинг, да си запазват паркомясто и да заплащат престоя си предварително.

„С ежедневно нарастващия поток от автомобили, паркирането се превръща във все по-наболяла тема във всички големи градове. Един от начините да се облекчи трафикът в градската среда е ефективното оползотворяване на наличната паркинг инфраструктура. След няколко години анализ и разработка, сега целта ни е да обединим всички участници в тази екосистема – паркиращите, инфраструктурата и паркинг операторите. Прилагаме интелигентен и открит подход в стремежа си да подобрим паркирането като елемент на градската мобилност“, споделят от компанията.

Освен че помага на собствениците на паркинги да намират нови посетители, приложението им дава възможност да опознаят клиентите си и успешно да промотират паркинга си. Плащанията се осъществяват и през приложението, което позволява намаляване на броя на автомати за разплащане.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.