Гарафата Jim от Jim Beam ще ви сипва по команда

Jim Beam правят бърбън. Те се занимават с това от доста време – от 1788 година, за да бъдем точни. По наше мнение, компанията се справя доста добре с това свое начинание. Интерес породи новината, че Jim Beam са решили да се включат в технологичната индустрия със своя нов продукт – Jim. Jim е „умна“ гарафа, която не ви съобщава времето, пуска аларми или пък ви дава информация. Не. Jim е гарафата, която всички искаме. Jim е „умна“ гарафа, която просто сипва бърбън.

Умната гарафа Jim

Всъщност това да сипва бърбън е основното и единствено нещо, което Jim прави. „Умната“ гарафа комуникира като личен асистент, който реагира на гласа ви, сипва ви бърбън и ви пуска записи от главния дестилатор на Jim Beam – Fred Noe.

снимка на Jim

Макар Jim да изглежда като добра шега за първи април, имаща за цел да се подиграе с нарастващия успех на продукти като Google Home и Amazon Echo, по всичко личи, че това ще бъде реален продукт. Компанията, изглежда, продава продукта на сайта си на цена от 34.90 щатски долара. Съдейки по същия този сайт, Jim работи с услуга за разпознаване на глас чрез вграден 3G модул, който спира да работи 6 месеца след покупката. След това оставате просто с брандирана гарафа.

снимка на Jim

За съжаление, гарафата не включва никакво уиски в покупката. Това не значи, че не можем да си сипем вътре нещо дори още по-добро. Но кой не би се поддал на изкушаващия поглед на Мила Кунис и не би се снабдил с този сладур за празниците.

Снимка на Мила Кунис

Вече можем да пийваме „умно“!

снимка на Jim

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.