IoT Adventure Forum 2018

Директор по „Киберсигурност“ в ХакерЮ идва за IoT Adventure Forum 2018

Докато Интернет на нещата (IoT) става все по-важна част от живота ни, в София ще се проведе за втори път IoT Adventure Forum 2018. Събитието е насрочено за 15 май в хотел “Новотел София” (София, бул. „Цариградско шосе“ 115). Организатор на форума е Международната академия за обучение по киберразследвания (МАОКР). Сред медийните партньори на събитието е и Technology.bg.

Програма на събитието

 • (08:30 – 09:30) Регистрация
 • (09:30 – 09:40) Официално откриване
 • (09:40 – 11:00) IoT: Когато приключението срещне технологиите
 • (11:00 – 12:30)  IoT визия за бъдещето – 9 критични въпроса
 • (12:30 – 14:00) Обяд
 • (14:00 – 15:30) Умните градове – сърцето на иновациите в дигиталните екосистеми / Индустрия 4.0 – време е да трансформирате бизнеса си
 • (15:30 – 16:00) Кафе пауза, време за комуникация и експо зона
 • (16:00 – 17:30) Разработване на IoT – разработване на бъдещето / Сигурност и защита на личните данни – голямото предизвикателство пред Интернет на нещата
 • (17:30 – 18:30) Церемония по награждаване IoT Adventure Awards 2018

Лектори на IoT Adventure Forum 2018

IoT Adventure Forum 2018 идва с топ лектори и IoT стратези от Amazon, IOTA, IDC, HackerU, VMWare, Microsoft, HPE, АББ България, Bosch, Unimasters Logistics, Navigato и др. Те ще представят най-актуалните тенденции при Интернет на нещата в различни области – умен транспорт и градове, разработване на Интернет на нещата, свързана индустрия, Интернет на нещата за потребителите, иновации и технологии и сигурност и защита на личните данни.

Израелският специалист по киберсигурност Давид Шифман ще бъде един от водещите лекториШифман е директор по “Киберсигурност” в компанията за обучения ХакерЮ (HackerU). Той ще направи обзор на съществуващи и бъдещи проблеми в областта на сигурността на Интернет на нещата и ще онагледи какви са задължителните стъпки при установяване на уязвимости в IoT устройствата. Ще представи дигитални карти на разпространението на IoT устройства в световен мащаб и ще покаже разнообразни подходи и сценарии при възникнали проблеми със сигурността.

IoT Adventure Forum 2018

Давид Шифман е често канен от държавни институции, обществени организации и компании, да консултира изграждането на системи за сигурност, да демонстрира добри практики и да обучава ИТ екипите. Обучения за професионалисти в най-актуалните тенденции по кибероперации на правителствена институция на африканска държава и по компютърна криминалистика на полицейските части на Израел са сред най-значимите проекти, които е ръководил. Водещ лектор е на едни от най-големите конференции по киберсигурност като Cybertech Tokyo 2017.

Конкурс IoT Adventure Awards 2018

Регистрацията за конкурса IoT Adventure Awards 2018 е отворена до 30 април, 18:00 часа. Участници могат да бъдат организации от публичния и частния сектор, които внедряват Интернет на нещата, компании, които разработват IoT решения за крайни потребители, и стартъпи. Те ще мерят сили в следните пет категории:

 • Умен град. В тази категория могат да кандидатстват иновативни проекти, имплементирани в градове и общини в страната и целящи да подобрят живота на гражданите чрез използване на технологии. Един от основните критерии за оценка ще бъде ползата за гражданите от внедряването на проекта.
 • Интернет на нещата за бизнеса. Тук могат да кандидатстват успешни проекти, внедряващи Интернет на нещата в производството или бизнеса. Важни критерии за оценка ще бъдат ползите за бизнеса и подобрените бизнес индикатори в резултат на проекта.
 • Интернет на нещата за потребителите. Тя е насочена към иновативни продукти и решения, разработени за крайните потребители.
 • Интернет на нещата стартъп. В тази категория могат да кандидатстват иновативни стартъпи в областта. При оценката ще бъде взето под внимание наличието на маркетинг стратегия/бизнес план за развитие на стартъпа.
 • Интернет на нещата за обществото. Могат да кандидатстват значими за обществото проекти.

На 15 май ще бъдат обявени победителите във всяка категория, след като са били оценени от ескпертен съвет от IoT стратези. До момента в експертния съвет влизат: Нели Вачева – управител на IDC България, Александра Цветкова – директор на фондация LIBRe, Ина Георгиева – главен редактор на списание „Твоят бизнес“, и представители на DEV.bg.

Екипът на Technology.bg като медиен партньор ще присъства на събитието и ще сподели впечатления от първо лице!

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.