Samsung Galaxy Note 9 ще бъде представен на 9 август

Samsung потвърди, че ще пусне Galaxy Note 9 още този месец. Като очаквана дата за събитието се посочва 9 август.

Това е добра новина за феновете на големите екрани, тъй като се очаква новото устройство да пристигне със солиден 6.38-инчов дисплей. Това вероятно ще е и първият флагман на южнокорейския конгломерат, който ще разчита на скенер с пръстови отпечатъци за отключване на екрана.

Дата на излизане

Компанията потвърди, че Galaxy Note 9 ще дебютира на 9 август на събитието Samsung Unpacked в Ню Йорк. По-късно, на 24-ти август, ще се появи и на пазара. Официалното представяне ще бъде предавано на живо.

Цена

Според доклад на WinFuture цената за новия телефон ще започва от 1,050 евро и ще стига до 1,250 евро, в зависимост от това дали моделът е с 128 GB или 512 GB памет.

Последни новини

Samsung погрешка публикува видео за телефона в своя канал в YouTube, дни преди премиерата. Видеоклипът вече е изтрит, но даде ориентир на хората, които успяха да го видят. Разбира се, друга версия на видеото все още циркулира из мрежата.

Слуховете твърдят, че устройството ще разполага с 4000 mAh батерия. Тя е най-голямата до момента за телефон на Samsung.

Любопитно е, че поканата за събитието Samsung Unpacked показва телефон в жълтеникав цвят, така че вероятно ще видим и такава разцветка.

Другите спецификации включват Qualcomm Snapdragon 845 процесор, 8GB RAM, двойна камера и Android Oreo.

Technology.bg ще продължи да следи новините около новия флагман на технологичния гигант, а в деня на премиерата можете да очаквате стрийм към събитието във Фейсбук групата на Технологичното общество на България.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.