Начало / Технологии / Авто / e-Palette – новата автономна концепция на Toyota, доставяща Pizza Hut

e-Palette – новата автономна концепция на Toyota, доставяща Pizza Hut

Toyota и Pizza Hut се обединиха по време на Изложението за потребителска електроника CES 2018 в Лас Вегас. Те представиха новата си автономна концепция e-Palette – ван, който не само доставя, но и приготвя Pizza Hut.

„Ние сме съсредоточени върху технологични решения, които дават възможност на членовете на екипа и шофьорите ни да осигурят още по-добро клиентско изживяване. Ние сме развълнувани да бъдем партньори на Toyota – безспорен лидер в човешката мобилност с иновациите, надеждността и ефективността“, каза президентът на Pizza Hut Арти Старс.

За Toyota e-Palette в момента е само концепция. Компанията разкри планове за съвместна работа с някои партньори през следващата година, като например Amazon, Uber и DiDi. И, разбира се, Pizza Hut.

„Днес трябва да пътувате до магазините“, каза президентът на Toyota Акио Тойода по време на събитието. „В бъдеще с e-Palette магазинът ще дойде при вас.“

От началото на годината превозните средства за доставка на Pizza Hut ще бъдат оборудвани с двойна комуникационна технология за улавяне на данни за поведението на шофьорите, с планове за усъвършенстване на съществуващата система за доставка, включително диспечерско обслужване. Пълното навлизане в САЩ се очаква до следващата година.

Миналата година Pizza Hut стартира гласови поръчки чрез Amazon Alexa, система за проследяване на пицата и програма за лоялни клиенти Hut Rewards.

Toyota e-Palette може да повлияе на доставките на Pizza Hut в бъдеще или дори да служи като мобилна кухня в някои части на света, където опитът ще съответства на потребителските интереси.

От Toyota казаха, че е възможно да видим автономното превозно средство още през 2020 г. на Олимпийските игри в Токио. Тестването в САЩ ще се случи скоро след това в началото на 2020-те.

Toyоta разкри днес, че всяко превозно средство може да бъде напълно персонализирано и предлага гъвкавост за различни цели. Всеки ван може да бъде преконфигуриран за по-малко от 24 часа и ще варира в размер от 13 до 23 фута – последният размер е достатъчно голям, за да има малък магазин или изскачащ прозорец.

Toyоta се ангажира с инвестиция от 1 млрд. долара в технологията за самоуправление, необходима за захранването на e-Palette. Според проучване на Intel от 2017 г. автономната автомобилна индустрия ще бъде на стойност 7 трилиона долара до 2050 г. 

Компаниите започват да проучват какво всъщност може да се направи с автомобилите с автономно задвижване.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.