Xbox

Какво да очакваме през 2018 от XBOX?

През 2017 година XBOX извади на бял свят едни от най-чаканите за нас заглавия:

  • 1 – Project Scorpio, или най-мощната конзола, правена някога.
  • 2 – Forza motorsport 7 – Най-чаканата игра от феновете на виртуалния рейсинг, с която XBOX за втори пореден път спечели награда за най-добра състезателна игра на годината.
  • 3 – Cuphead – На пръв поглед „детската игра“, която обаче беше номинирана за най-добра в цели пет категории на The Game Awards, от които спечели две.
  • 4 – Playerunknown`s Battlegrounds – Онлайн шутър игра, която набра популярност по цял свят за изключително кратко време. Как го направи ли? С подозрително здрав и незнайно по какъв начин брониран… тиган. И тук отнесохме награда. Този път за най-добра мултиплейър игра.

Но какво ни готви XBOX през 2018 година?

С тези релийзи XBOX се издигна в много от класациите и постави летвата с очакванията ни за 2018 много високо. Дали не прекалено високо? Дали няма да останем разочаровани от тази година? Не остава друг начин да разберем, освен да гледаме трейлърите на игрите отново и отново, докато не дойде време за излизането им. След което, разбира се, ще изготвим и един лек списък, който да служи за ориентир през новата 2018 гейминг година. А ето го и него:

 

Crackdown 3

След 8 години, на все още незнайна дата, създателят на Grand Theft Auto, съвместно с Microsoft, ще пусне третата част от шутър играта с отворен за изучаване свят. Това е първата игра, в която всяко едно нещо е разрушимо – всяка кола, сграда, стена, пейка и т.н. Можете да разрушите всичко, стига да го пожелаете. Можете да влезете във всяка сграда – няма затворени врати с по-ниска резолюция, през които да не можете да минете. Можете да разрушите и вдигнете всичко, което смятате удобно, за щит или оръжие. Играта ще бъде достъпна онлайн (мултиплейър) и офлайн. В трейлъра ѝ ви „надъхва” един любим комедиен актьор от миналото десетилетие – Тери Крюз. Не знам защо, но бях разочарован, че няма и две бели момичета до него.

https://www.youtube.com/watch?v=k_9fG8hPCi0

Sea of thieves

Още една игра с отворен за изучаване свят, но този път в морето и в ролята на пират. Няма други играчи, но доколкото се вижда в трейлъра на играта, това се компенсира с интересни битки с всякакви морски (и не само) същества, както и изследване на потънали кораби, в търсене на пиратски съкровища. Острови, пълни с всякакви враждебно настроени същества, пещери с чудовища, карти за съкровища, главоблъсканици и още много неща, които да поддържат интереса ни към играта жив. Трейлърът изглежда много добре, едва ще дочакаме 20-и март, за да можем и ние да станем като Джак Спароу.

State of decay 2

Какво бихте направили, ако се събудите утре сутрин и разберете, че светът е заразен от вирус, но не ебола, а от тези зомби вирусите, които карат дори майка ви да иска да ви извади мозъка през ухото и да си го топи с крайче хляб? Разберете дали сте готови за евентуален такъв сценарий с продължението на тази игра тип отворен свят, но този път хорор. Със зомбита. Ама много, и то още в първите минути на играта. Можете да построите убежище, в което да се установите. Изпълнявайте мисии, убивайки стотици зомбита по стотици различни начини със стотици различни оръжия. Можете да ги биете с ръце, с кози крак или бухалка, отвертка в окото, да ги застреляте в слепоочието с пистолет или пушка, можете да ги блъснете с отворената врата на колата ви и още много начини, които ще оставя да разкриете сами, използвайки креативността и въображението си.

Предполага се, че втората част ще има мултиплейър версия, в която ще можете да избивате заразените с още трима души. Това, което се хареса на много хора от първата част на играта, е, че ако в убежището ви няма достатъчно храна, дори да не играете, тази храна ще се хаби и хората от убежището могат да умрат, което прави играта приятно реалистична и пристрастяваща.

Metal gear: SURVIVE

Отново зомбита. Защо пък не? Този път обаче те са без глави и отвертка в окото не е вариант, което леко ме разочарова, но пък тук можете да ги вдигнете във въздуха с балон, което също би могло да е забавно. Новото продължение на играта не изневерява на традицията, положена от предшествениците ѝ, и тук също трябва да се промъквате незабелязани в повечето случаи. Строите си убежище, помагате на „съгражданите” си с медицински принадлежности, амуниции и други. Очаквана дата за релийз няма.

Far Cry 5

Графиките на новата игра от поредицата изглеждат изключително обещаващо. Още в началото избирате вашия non-playable character помощник. Възможностите са мъж, жена и куче. Веднага избирам кучето. С първата мисия от историята получавате задача, в която започвате да спасявате градче от управлението на религиозна секта. Звучи забавно. Общо взето, играта е „забъркана” с горе-долу същата формула, с каквато са и миналите от поредицата, но с по-модернизирана графика, нова карта, цел и оръжия. Това, разбира се, никога не би спряло истинските ѝ фенове да похарчат 1/3 от минималната заплата в България за нея, веднага щом това е възможно. Между другото, получавате бонуси при покупка, преди тя да е възможна за игра (pre-order). Ще напиша за тях веднага щом излезе играта на 27-и февруари.

UFC 3

На деня на едни специални хора – 02.02 – се пуска най-чаканата от мен и сигурен съм, от още милиони хора игра. Няма човек, който да не е ступвал брат/сестра/приятел на миналите части от поредицата. Или пък да не са ступвали него. На пръв поглед графиката на играта изглежда изключително реалистична, но това все пак е EA, не очакваме да бъде перфектна. Също не очакваме бойците да имат кости, които да спират крайниците им от огъване на обратната страна, без това да сложи край на мача. Благодарим за забавата, ЕА. 5000 нови анимации, задвижвани от съвсем нова технология, ще радват окото ни, докато раздаваме токати в новата част от поредицата. Силно се надяваме да е така. Производителят също така обещава нов мод при кариерната игра и при онлайн турнирите.

Годината засега не се очертава да бъде толкова силна, колкото миналата, но ние ще приемем каквото ни се дава и ще бъдем търпеливи, защото не всеки ден е Великден. Може пък все пак да бъдем приятно изненадани и да получим продължения на най-големите заглавия, както се говори в някои жълти сайтове. Остава ни да чакаме и да разберем. А дотогава, кажете ни в коментарите, кои игри за XBOX очаквате вие с нетърпение?

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Теневски

Ами, биография нямам, защото съм лентяй. Не съм учил никъде, защото прекъснах образованието си, за да седя вкъщи и да играя видеоигри. Тъпо,а ?