Amazon-Key

Amazon Key – дистанционната ключалка

Amazon обяви още един начин, по който премиум членовете (с Prime абонамент) да ползват доставка до дома. Новата система Amazon Key позволява на куриера да остави пратката в домовете им, осигурявайки „сигурен домашен достъп“, когато собственикът не е на разположение.

Amazon Key работи в две направления: избор на домашна доставка при покупка в Amazon и осигуряване на достъп до вашия дом чрез новия Amazon Key in-home комплект. Той включва дистанционна ключалка, предоставена от Kwikset или Yale, и специална версия на новата камера за сигурност на компанията Cloud Cam.

Старият метод с оставяне на ключ под килимчето е неудобен и често предизвикващ безпокойство, така че Amazon вярва, че новата система ще направи по-сигурен достъпа до вашия дом. Премиум членовете могат да закупят новата камера Cloud Cam и дистанционната ключалка за общо $249 и да ги инсталират безплатно. С дистанционната ключалка и камерата за охрана, която следи вратата, можете дистанционно да позволите на упълномощени хора да влязат във вашия дом.

Служителите на Amazon Delivery не получават парола за влизане в дома, а по-скоро искат достъп до дома ви. Записите на Amazon потвърждават, че служителят е на правилния адрес в точното време. Всичко това се извършва чрез процес на криптиране и след като процесът завърши, Cloud Cam започва записването и вратата се отключва чрез дистанционната ключалка Amazon Key, за да може служителят да влезе. Клиентите могат да следят доставките в дома си и да гледат видео клипа на доставката в реално време или след завършването ѝ.

Тази система е друг начин, чрез който Amazon улеснява клиентите да получават пакети бързо и сигурно. Амазон неотдавна обяви „Хъб“ – подобна на шкафове система за апартаментни комплекси, която осигурява друг вид сигурна доставка на пакети, без да изисква даването на достъп до вашия дом на непознат. Amazon Key изглежда идеален за клиенти, които са навън през по-голямата част от деня и не могат да бъдат вкъщи, да приемат пакети, или такива, които често страдат от кражба на пакети. Въпреки това хардуерът на Amazon Key е буквалният ключ към тази услуга – ако живеете в апартамент или друго помещение под наем, в което нямате право да сменяте ключалките, може да не успеете да го използвате.

Разходите за използването на иначе безплатната система за домашни доставки може да разубедят някои потребители. $249 е разумна цена за 1080p интелигентна камера за домашна охрана с нощно виждане и съпътстващата я интелигентна ключалка (която включва клавиатура и традиционна ключалка). Въпреки това цената може да спре някои от първоначалното закупуване на Amazon Key. Amazon също продава версия от $119 на Cloud Cam, която не се активира от клавиатурата (и не включва Smart Lock), за тези, които търсят друга опция за интелигентна камера за домашна охрана.

Amazon Key ще стартира на 8 ноември в 37 града в САЩ, като доставките ще бъдат извършвани от куриерската фирма Amazon Logistics.

Компанията планира да развие услугата чрез партньорство с компании за почистване на домове, разхождане на кучета и други – ниша, която ще привлече все повече клиенти, които не могат да бъдат постоянно в дома си.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.