Вече сме в очакване и на нов спортен автомобил на Toyota, който, според слуховете, ще възроди легендарната линия Supra.

Идва нов спортен автомобил на Toyota, вдъхновен от иконичната линия Supra

Вече сме в очакване и на нов спортен автомобил на Toyota, който ще възроди легендарната линия Supra. Слуховете, според които историческата марка ще се върне на пазара след близо 15-годишно отсъствие, са все по-настоятелни.

Според последната налична информация в мрежата, Toyota разработва спортен автомобил заедно с BMW, използвайки същата производствена линия като тази за наследника на BMW Z4. Тази седмица японската фирма пусна и тийзър с изображения на новата кола, който засили спекулациите за „Възраждането на Супра“. Името на новата кола обаче не е съобщено до този момент.

Какво предстои да видим?

Всъщност бяха споделени много малко подробности за това, с прессъобщение, изпратено под заглавие „Легендата се завръща“. Цялото съобщение за пресата гласи: „На автомобилното изложение в Женева през 2018 г. модерната концепция за състезателна кола ще покаже ангажимента на Toyota да върне на пазара най-емблематичния си спортен автомобил. Чуйте пресконференцията на Toyota на 6 март, в 9:45 ч. в зала 4 в Палекспо“.

1985 Supra

През 2016 г. заявката за търговска марка, използваща наименованието Supra, беше подадена в Службата за интелектуална собственост на Европейския съюз. Оттогава има редица съобщения за прераждането на бранда като напълно съвременна спортна кола. Според справка на Autocar и Auto Express обаче, колата ще се продава под официалната марка на Toyota: Gazoo Racing. Очаква се автомобилът да разполага с хибридна система и да излиза под четири модела: Supra, Supra GR, Supra GR Sport и Supra GRMN.

Австрийският вестник „Клайне Цайтунг“ писа тази седмица, че новата съвместно разработена Supra ще бъде произвеждана в „Магна Щайр“ близо до Грац, Австрия, заедно с наследника на BMW Z4. Това означава, че новата Z4 и Supra ще споделят различни елементи, които могат да включват основи, шасита и т.н.

За момента не е ясно дали този нов спортен автомобил на Toyota, който ще бъде представен следващия месец в Женева, ще бъде истинска произведена кола или просто една модерна концепция. Но да, със сигурност ще бъде Supra.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.