Няколко начина за зареждане на Xbox One контролерите

Няколко съвета за зареждане на Xbox One контролерите

Контролерите за Xbox One се захранват от 2 батерии АА, но ако не ви се занимава с постоянната им смяна, има и варианти с презареждащи се батерии. В тази статия ще ви представя няколко такива варианта за зареждане на Xbox One контролерите.

Презареждащи се батерии АА

Вероятно един от най-евтините варианти е да заменим стандартните батерии с презареждащи се такива. Положителното е, че имат голям капацитет (2100 mAh), което предполага възможност за игра няколко дена, преди да имат нужда от презареждане. Минусът при тях е, че няма как да играем, докато батериите се зареждат, а зареждането им отнема до 6-8 часа.

Няколко продукта:

Microsoft Xbox One Play and Charge Kit

Оригиналното предложение от страна на Microsoft е доста добро. Включва батерия с капацитет 1400 mAh и 3 м кабел за зареждане на Xbox One контролерите. На конектора откъм контролера има светлина, която от оранжева става бяла, когато батерията е заредена. Microsoft обещават пълно зареждане за до 4 часа. Най-големият минус на този вариант е цената. Още повече, ако имаме два контролера, цената лесно достига и надвишава 150 лв. От друга страна, тя позволява да се играе, докато контролерът се зарежда.

Аз се възползвах от това решение, докато имах един контролер, най-вече заради дългия кабел.

Линк към Amazon UK.

Докинг станции и други алтернативи

Една евтина алтернатива на Play and Charge Kit е решението на Venom, което предлага две батерии по 700 mAh (които според Venom позволяват до 18 часа игра) и двуметров USB кабел, като 1 метър от него е разделен, за да позволи едновременно зареждане на двете батерии. Това решение струва 10 паунда в Amazon UK и също позволява игра по време на зареждане. Аз вероятно щях да се спра на него, ако беше достъпно, преди да си купя докинг станцията на същата комапния.

Venom Xbox One batteries with cable

Както споменах, Venom предлагат и вариант с докинг станция, която всъщност използвам в момента. Батериите са пак по 700 mAh. По спомен, до момента не съм стигал до ситуация, в която батерията да се изтощи и да се налага да прекъсна игра. Също така ми прави впечатление, че зареждането е много бързо – пълно зареждане за около 2-3 часа. Докинг станцията е по-скъпа от варианта с кабел, но 15 паунда определено са в рамките на разумното.

Единственият минус на докинг станцията е, че ако сте „облекли“ контролера, конекторите не правят връзка и контролерът не се зарежда.

Venom docking station

В случай че искате да се подсигурите с малко повече заряд в батериите, срещу още 5 паунда може да се сдобиете с PowerA Mains Charging Station. Те предлагат батерии с капацитет от 1100 mAh, което би трябвало да осигури до 28 часа игра, следвайки изчисленията на Venom.

Кой вариант ще изберете и защо, споделете в коментарите!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Димитър Йонков

Технологичен ентусиаст.