Game Ninja League

Game Ninja League – стартира първата българска лига за електронни спортове!

Отдавна се знае – по нашите географски ширини глобализацията действа бавно, но за сметка на това – методично. На път е да стане факт нещо, което отдавна е практика в повечето западни (и не толкова западни) държави. Overwatch league, Dota2 League, StarCraft 2 League, дори League of Legends League – професионалните електронни спортове от години са начин на живот за геймъри и нещо нормално за обществото като цяло. Време е и в България този тренд да настъпи – първи сезон на българската лига за електронни спортове Game Ninja League започва!

Какво е Game Ninja League?

Представете си го като футболно първенство с различни фази на развитие. Game Ninja League 2018 ще се проведе в два сезона, които се играят в онлайн и офлайн фази. Игрите, които са включени в лигата, са CS:GO, Dota 2, League of Legends (отборни 5vs5) и Hearthstone (индивидуални 1vs1). Ще има сезони – всеки сезон е разделен на 2 полусезона. А всеки полусезон включва в себе си три отделни фази: отворена онлайн квалификация, групова онлайн фаза и онлайн плейофи.

В края на всеки полусезон се излъчва един победител, който участва на LAN сезонни финали. След приключването на сезон първи и сезон втори на лигата, отборите, участвали в груповите фази, биват поставени в постоянна годишна класация на база на тяхното представяне.

Победителите от 2-та сезона на Game Ninja, както и 2 отделни отбора, класирани от затворена квалификация, проведена с отбори, поканени от годишната класация, участват на кулминационното събитие на годината – Game Ninja Finals 2018.

Как можете да участвате в Лигата

В следващите два уикенда ще бъдат проведени квалификации по четири от най-популярните електронни спортове в света. Това са Hearthstone, Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2 и League of Legends. Те ще бъдат проведени онлайн и записването за тях е напълно безплатно.

Отворените квалификации са входната точка за българските отбори и играчи, които искат да се състезават във вълнуващия и предизвикателен формат на лигата. Лимитът на участниците, които могат да се запишат за квалификациите, е само 64, а от тях 8 ще продължат в следващия етап на групова фаза.

Участието в Game Ninja League позволява не само да тествате уменията си срещу най-добрите българи, но и да се борите за страхотни печалби, като наградният фонд за първи сезон е общо 9 700 лева.

И така, целият гейминг екип на Technology.bg очаква с нетърпение развитието на тази страхотна инициатива! Ще следим и ще ви уведомяваме за интересни мачове и случки от предстоящия пресен esports живот в България. А вие пък можете да станете част от него, като се запишете и се пробвате. На добър час в Нинджа лигата!

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Никола Гайдов

Геймър до мозъка на костите си, книжен човек, завършил Книгоиздаване в СУ, в свободното си време пише сценарии за късометражни филми и се занимава със семейния пчеларски бизнес. RPG - маняк, умира си за добра и оригинална история, независимо под каква форма. Любител на качественото фентъзи, фантастика и приключенска литература.