Genji влиза в Heroes of the Storm.
Genji влиза в Heroes of the Storm.

Overwatch идва в Heroes of the Storm

,Опитвали ли сте сладоледена торта с карамел, фъстъци, домати, моркови, банани и кетчуп? Изненадващо вкусна е, честна дума. Ако не вярвате, изтеглете си Heroes of the Storm и поиграйте – вкусът е същият.

Blizzard ни поднасят нов update в своята споделена вселена – Heroes of the Storm, и пускат карта и герой от любимото ни FPS преживяване – Overwatch. Играчите ще могат да се потопят в розовия свят на японския клан Shimada и да участват в битка, каквато досега не е виждана на бойните полета на HotS. Това е Hanamura.

Hanamura Heroes of the SStorm
Hanamura – новата карта в Heroes of the Storm

Hanamura – домът на клана Shimada

Картата Hanamura представлява адаптиран за близардския brawler режим на играта – доставка на Payload. Директните атаки срещу противниковия Core тук не печелят мача. Сега тази задача е отредена на мобилни оръдия, които играчите трябва да добутат по определен път от хангара до площадката за обстрелване, като всеки отбор има по две транспортни линии. В динамичната карта геймърите ще се борят за контрол над своите и противниковите мобилни товари, както и за надмощие над защитните фортове, чието унищожение прави оръдията ви по-мощни. На картата са разположени нов вид неутрални единици, които дават на отбора, който ги надвие, различни допълнителни умения, като поставяне на кула, разкриване на противници, лекуване на щети, а даже и директно попадение по Core-а на враговете. Външният вид на Hanamura е верен на своя Overwatch еквивалент и радва окото с меките си розови цветове, китни полянки, дървени мостчета и солидна крепостна японска архитектура.

Напълно закономерно с Hanamura, в Heroes of the Storm се появява и доста грубо и нагло изгоненият от клана Shimada малък брат изтърсак, превърнал се в смъртоносен киборг с дълъг меч, за който дори Sephiroth би му завидял. Да кажем заедно „Добре дошъл, Genji!“.

Genji HotS
Genji – новият герой в HotS

Genji Shimada влиза в Heroes of the Storm

Genji е мобилен assassin и ще бъде много добър в разчистването на по-хилавичките герои от задните линии. Обикновените му умения, както и в Overwatch, са изстрелване на 3 шурикена, отклоняване на атаки и стремително втурване в права линия. Героичните му специалитети пък са добре познатият ни Dragon Blade, който го прави истинска машина на смъртта за 8 секунди, и X-strike, който нанася два удара под формата на X. Последният дава възможност за силни комбота при наличие на Crowd Control. На последно място, Genji получава уникален passive, който му позволява да… скача. Силно се надявам това да му бъде полезно в игра, в която битките се водят в двуизмерно пространство.

От екипа на Technology.bg ви пожелаваме приятни битки в Nexus-а и очакваме вашите коментари относно новия update.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Богданов

Гейминг познавач, любител на електронни спортове, вдъхновен писател, аматьор музикант, красив левент, саркастичен циник, ужасен човек. "Той нямаше нищо, но като се замислиш и това е нещо. За това му взех и него." Намерете ме на http://ogrecast.com