Heroes of the Storm Malthael - Ангелът на смъртта

Ангелът на смъртта в Heroes of the Storm

След като ви разказахме за Genji, Blizzard обявиха нов герой за тяхната MOBA – Heroes of the Storm. Death comes… Това е добре познатият на феновете на Diablo поредицата – Malthael, известен като „Ангелът на смъртта“ или „Жътварят на души“. Malthael ще бъде поредният смъртоносен убиец в играта, този път буквално, тъй като той е самата смърт.

От архангел на мъдростта до ангел на смъртта

В поредицата игри Diablo Malthael е архангелът на мъдростта. След разрушаването на световния камък той напуска Рая в търсенето на смисъла на съществуването и Вечния конфликт. По време на своето отшелничество Malthael достига до извода, че единственият начин да сложи край на вечната борба за надмощие между Рая и Ада, архангелите и демоните е да сложи край на всичко, докоснато от демонични сили, включително и човечеството. С това си решение той се превръща от архангел на мъдростта в ангел на смъртта и слага началото на своя поход за събиране на души.

Ангелът на смъртта като герой в Heroes of the Storm

Malthael ще бъде melee assassin, чийто специалитет или отличителна черта (trait) ще бъде белегът на жътваря (reaper’s mark). Този белег става активен в момента, в който Малтаел удари с обикновена атака когото и да е. Всеки белязан герой, миниън и/или мърк ще губи по 2.5% от максималното си количество жизнени точки всяка секунда. Това прави ангела на смъртта една от най-добрите опции за противодействие срещу герои с огромно количество жизнени точки – като Cho’Gall, Stitches и други. Интерес представлява един от ultimate-ите на героя, който ще e първият такъв с quest, позволяващ да се намали времето за зареждане (т.н. cooldown) на ability-то до незначителните 15 секунди! Други характеристики на Malthael са неговата подвижност и възможност да оцелява. Най-добрият начин за противодействие срещу него пък ще бъдат герои с добър crowd control, като например Arthas, Malfurion и E.T.C., или герои с голяма подвижност – да речем Tracer и Valla.

Trailer и Spotlight

Преди броени часове Blizzard пуснаха и spotlight:

Смъртта идва, бъдете внимателни. На добър час и ще се видим в Nexus-a!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.