Seamless Air Alliance

Seamless Air Alliance разширява достъпа до мобилни комуникации в самолетите

Водещи корпорации от телеком индустрията и самолетния бранш, сред които Airbus, Delta, OneWeb, Sprint, Airtel, обявиха създаването на обединението Seamless Air Alliance. То има за цел да улесни достъпа до мобилни комуникации за пътниците в самолетите.

Това стана в рамките на провелия се миналата седмица Световен мобилен конгрес в Барселона, на който присъства журналист на Technology.bg. Събитието по традиция събра в каталунската столица водещите компании от сегмента на телекомуникациите, мобилните приложения, онлайн услугите и други.

Seamless Air Alliance ще използва сателитни и други комуникационни технологии. Така ще предостави на пътниците пълноценни мобилни услуги със същото качество, с което те ги получават на земята. Същевременно, обединявайки усилия, компаниите ще намалят разходите за подобни услуги, което ще повлияе на крайната цена.

Цели

Алиансът си е поставил за цел да привлече още оператори към проекта. Това ще направи съвместимостта на услугите още по-лесна, а цената – още по-ниска. Идеята е всеки телеком, който се присъедини към обединението, да може да използва неговата инфраструктура в самолетите, а всеки нов авиопревозвач да може да се включи, предлагайки услугите на участващите оператори.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Йордан Манов

Никога не е късно да станеш за резил... :)