Начало / Технологии / Авто / Formula 1 анонсира новата си онлайн ТВ платформа
Formula 1

Formula 1 анонсира новата си онлайн ТВ платформа

На тазгодишния Световен мобилен конгрес, който се проведе през миналата седмица в Барселона, по традиция видяхме анонсите на водещи производители на смартфони като Sony, Asus и Samsung. Сред тях обаче се открои представянето на една корпорация, която малцина са очаквали да видят на технологично изложение. Това е Formula 1.

Развитие

По всичко личи, че дигиталните и мобилни канали за разпространение се превръщат в приоритет за най-голямото автомобилно шоу в света. Екипът му използва конгреса, за да анонсира най-новата си онлайн ТВ over-the-top платформа.

Чрез нея Formula 1 ще представя повече съдържание за феновете на високоскоростния спорт. Това включва уникални фийдове с новини, които не са достъпни през никакви други канали, както и множество възможности за персонализация. По този начин екипът цели надпреварата да достигне до нови фенове в различни региони на света.

Първоначално новата F1 TV платформа ще бъде пусната в САЩ, Мексико, голяма част от Латинска Америка, но също и в Германия и Франция. А езиците, на които ще бъде достъпна, ще са английски, френски, немски и испански. Скоро след това обаче обхватът ще бъде разширен.

В някои региони това ще стане по-бавно, тъй като съществуват договори с различни телевизионни канали, които имат ексклузивни права.

Сякаш за да подчертае обединяването на технологиите и автомобилните спортове, сред най-очакваните лектори на мобилния конгрес тази година беше и шампионът на Formula 1 Фернандо Алонсо, който описа визията си за бъдещето на автомобилите и технологиите.

„Мисля, че Formula 1 е лаборатория за много експерименти и нови концепции“, посочи той, изразявайки убеждението си, че и занапред състезанието ще играе ролята на подобен инкубатор за автомобилни технологии.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Йордан Манов

Никога не е късно да станеш за резил... :)