Осмицата на луната по случай 8 март

Осмицата на Луната по случай 8 март

Знаете ли, че… На Луната има осмица, изписана с помощта на гумите на руския „Луноход-1“ на 8 март 1971 година?

Дължината на осмицата е 4 метра, но е трудно да се различи при пряко наблюдение заради многото други следи от луноходите на това място.

Честит Осми март от Луната!
Честит Осми март от Луната!

На днешната дата преди 47 години мъжката част от наземния екип на лунохода спонтанно решил да честити Международния ден на жената на своите колежки. Луноходът бил отклонен от курса си, за да изпише цифрата 8 и после да фотографира творението си. Операцията е проведена в пълна тайна. В деня на празника всяка колежка получила снимка на осмицата, направена от лунохода, оформена като картичка.

По-късно извършителите са смъмрени жестоко, защото не са взели разрешение, преди да приведат плана в действие. След това обаче техните началници поискали разпечатки от снимките и за своите съпруги.

Така че, скъпи дами, довечера погледнете към Луната: най-голямата поздравителна картичка, направена специално за вас.

Свали като WallPaper (Full HD)

Честит 8 март, мили дами!

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Колийн Ливингстън

Колийн Ливингстън е писател, автор на книгите-игри "Мъдростта на царя", "Самсон" и "Ной". Завършил е физика, информатика, медицина и право, но не защото е хипер гений, а защото зад този псевдоним се крие бая народ. Интересува се от наука и религия, литература и окултизъм, ГМО и екоталибанщина отново поради шизофреничното съжителство на множество личности. Обича да слуша рок, метъл, църковни песнопения и тибетски мантри. Любима негова група е Nanowar of Steel.