Huawei представи P10 и P10 Plus на Световния мобилен конгрес

Ден преди официалното откриване на Световния мобилен конгрес (Mobile World Congress) в Барселона, производителят на крайни устройства и телеком оборудване Huawei представи на ексклузивна пресконференция своите нови флагмани при смартфоните – Huawei P10 и Huawei P10 Plus.

Пресконференцията, в която се включи и кореспондентът на Technology.bg на конгреса, протече при небивал интерес, а регистрираните журналисти бяха близо 2000.

Китайският гигант е третият най-голям производител на смартфони в света. Той използва изложението, за да представи новите си флагмани, с които атакува директно двата си конкурента Samsung и Apple.

Huawei P10 black power button

Huawei P10 и P10 Plus – параметри

Новите смартфони се отличават с иновативния Kirin 960 процесор, както и най-новото поколение Leica камери. Huawei P10 е с двойната камера Leica 2.0, а Huawei P10 Plus – с Leica Dual-Camera 2.0 Pro Edition. Камерите разполагат и с нова прецизна 3D технология за разпознаване на лица. Телефоните са напълно водоустойчиви.

Поддържат иновативната технология Ultra Memory с вградено машинно обучение (machine learning), както и EMUI 5.1 с 4х4 MIMO антенна система и 2х2 Wi-Fi MIMO антенна система. Дисплеите са съответно 5.1 инча и 5.5 инча, а паметта при двата модела е 64GB и 128GB.

Новите модели ще се предлагат в няколко цветови варианта, разработени в партньорство с института Pantone, както и дизайн, включващ първата в индустрията технология за изрязване с диамант.

Huawei P10 dazzling blue изображение

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Йордан Манов

Никога не е късно да станеш за резил... :)