Niantic Joh Hanke Pokemon Go Основно изображение

Niantic предлага партньорство на телеком операторите

Телеком операторите вече са добре запознати с успеха на Augmented Reality играта Pokemon Go. Някои от тях, като американския Sprint и индийския Reliance Jio, дори я използват, за да привличат клиенти в магазините си. Има обаче редица други възможности за партньорство, заяви главният изпълнителен директор на компанията Niantic Джон Ханке пред аудиторията на тазгодишния Световен мобилен конгрес в Барселона.

Технологии за добавена реалност

Augmented Reality (т.нар. „добавена реалност“ или „разширена реалност“) представлява група технологии, позволяващи към реалния свят, показван през камерата на устройството, да се добавят и виртуални елементи – изображения, информация и др. Именно на този принцип работи и Pokemon Go.

Според Ханке този тип технологии предоставят на телеком индустрията чудесни възможности за предлагане на услуги с добавена стойност и подобряване на своята технология за локализиране на потребителите. Лекцията на Ханке беше сред най-посещаваните в рамките на мобилното шоу. Сред зрителите бяха огромен брой мениджъри на мобилни компании и журналисти, включително и кореспондентът на Technology.bg Александър Александров.

Към момента Pokemon Go е свалена над 650 милиона пъти и генерира 44600 терабайта данни. Ханке съобщи още, че играта е довела до голям брой запознанства, сватби и дори раждане на бебета благодарение на връзките, създадени в нея.

Мениджърът добави, че компанията планира нова версия на неговата първа Augment Reality игра Ingress. Сред възможностите за развитие на Niantic в бъдеще той посочи също създаването на други игри, както и използването на beacon технологиите за локализация.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Йордан Манов

Никога не е късно да станеш за резил... :)