Мобилен оператор на Viber

Мобилен оператор на Viber влиза на пазара

Мобилен оператор на Viber влиза на пазара. Това стана ясно, след като водещата японска онлайн корпорация Rakuten съобщи, че планира да навлезе на пазара на мобилни услуги, конкурирайки традиционните телекоми. Компанията е собственик на чат приложението Viber, както и на социалната мрежа Pinterest.

Новината съобщи лично основателят и главен изпълнителен директор на компанията Хироши Микитани, пред аудиторията на Световния мобилен конгрес, който се проведе преди дни в Барселона. Събитието, на което присъства и кореспондент на Technology.bg, събра по традиция над 100 000 представители на мобилните оператори, производителите на телефони и базови станции, онлайн корпорациите и разработчиците на приложения.

В своята реч на мобилния форум Микитани сподели:

„Днес ние сме най-големият мобилен виртуален оператор с 1.5 милиона потребители. Вече кандидатствахме за честотен спектър, за да стартираме и традиционен мобилен оператор. Така ще се превърнем и в ново предизвикателство за пазара“

Цели

Под виртуален оператор той има предвид бизнес модела MVNO, при който една компания наема честотен капацитет от друг оператор.

Според милиардера и основател на Rakuten, в близко бъдеще всички големи онлайн играчи ще потърсят възможности да създадат мобилни оператори. Тема, която се разисква от години в телеком средите. Те виждат в онлайн бранша основен конкурент в дългосрочна перспектива.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Йордан Манов

Никога не е късно да станеш за резил... :)