гарванът

Новата версия на „Гарванът“ с Джейсън Момоа с премиерна дата

Няколко пъти сме споменавали, че има филми, които просто нямат нужда от “нови” версии. Независимо дали става дума за продължение, рестартиране или различна гледна точка, понякога нито времето, нито обстоятелствата го налагат или предразполагат. „Гарванът“ на Алекс Прояс от 1994 година с покойния Брендън Лий, който загива по време на снимките на филма, е точно такъв пример. Няма нужда да споменаваме, че въпросната продукция имаше няколко продължения и телевизионен сериал с любимеца ни Марк Дакаскос.

За съжаление обаче, студиата не се интересуват от нашето мнение, нито са ни питали. Идеята за ребуут на този филм се върти от години, но през последните няколко нещата наистина се задвижиха с пълна сила. Добрата новина, ако сте сред нетърпеливо очакващите, е, че от Sony Pictures най-после обявиха премиерната дата. За момента тя е 11 октомври 2019 г. Това означава само едно – снимките ще започнат съвсем скоро. Разбира се, има повече от година и половина дотогава и много неща могат да се променят, но поне колелото вече се е завъртяло. Началото е поставено.

Новият филм за момента е озаглавен простичко „The Crow Reborn“ (работното заглавие най-вероятно ще претърпи промени в процеса на работа) и създателите му обещават много вярна и близка до комиксите адаптация. Ние не сме запознати с оригиналния материал, затова и не можем да коментираме достоверността на останалите опити до този момент.

Добрата новина е, че създателят на споменатите по-горе комикси Джеймс О’Бар ще вземе дейно участие в разработката на новия филм. Надеждите на феновете са, че именно той ще се погрижи за атмосферата и запазването на духа на оригинала. За момента няма повече информация по темата.

„The Crow Reborn“ ще бъде режисиран от Корин Харди, който хорър почитателите познават с приличния „The Hollow“, а по-късно тази година и със спин-офф във вселената на “The Conjuring” – “The Nun”. Що се отнася до актьорския състав, на този етап само едно име е свързано с проекта – това на Джейсън Момоа, който ще изиграе титулярната роля.

Ако все пак не сте запознати с историята, ето и кратко резюме:

Действието проследява Ерик Дрейвън (Момоа), който бива убит заедно с годеницата си от местна банда престъпници и възкръсва от мъртвите година по-късно, за да търси отмъщение. Появата му е предшествана от голям черен гарван. Той започва да преследва членовете на групата един по един и да раздава своето смъртоносно правосъдие.

Ще ви държим информирани, щом има раздвижване по проекта.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Димитър Копарански

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown. So... fear me since you don't know me!