„интелигентни“ мобилни мрежи

Водещи телекоми създават „интелигентни“ мобилни мрежи

Пет от водещите телекомуникационни групи в света – американската AT&T, китайската China Mobile, германската Deutsche Telekom, японската NTT DoCoMo и френската Orange, създадоха ново обединение. То има за цел да разработи нови, по-отворени и „интелигентни“ мобилни мрежи.

Организацията ще се нарича ORAN Alliance и ще включи по-стари групи със сходни цели – C-RAN Alliance и xRAN Forum. Тя беше представена официално на провелия се в Барселона Световен мобилен конгрес. В него взе участие и журналист на Technology.bg.

Идеи

Целта на новото обединение според неговите основатели е да създаде следващото поколение отворени мрежи. В тях ще бъдат интегрирани технологии като машинно обучение (machine learning) и изкуствен интелект (artificial intelligence).

“С навлизането на 5G, което ще отключи нови бизнес възможности и ще създаде нови пазари, е важно да развием нови мрежови платформи, които ще ни позволят да иновираме и да посрещаме изискванията на клиентите по-бързо“ – сподели при анонсирането на инициативата Алекс Джинсунг Чой, ръководител на изследователската дейност в Deutsche Telekom.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Йордан Манов

Никога не е късно да станеш за резил... :)