Заглавна картинка на статията "Започва тестване на самоуправляващи се коли в Ню Йорк"

Започва тестване на самоуправляващи се коли в Ню Йорк

Много скоро производителите на самоуправляващи се коли ще имат възможността да видят продуктите им в реалния свят. Компаниите ще имат възможност да сблъскат новите си модели със заснежените и затрупани от трафик пътища на Ню Йорк.

Тази седмица бе обявено, че Общината ще започне приемането на подобни кандидатури. Andrew Cuomo, част от управата на града, съобщи, че ще започнат да приемат молби от компании, които произвеждат подобни самоуправляващи се коли. Те ще могат да тестват продуктите си из улиците на града сред останалия трафик.

Самоуправляващи се коли в Ню Йорк?

С това действие предприемаме внимателен и балансиран подход към интегрирането на самоуправляващи се коли по нашите пътища, за да намалим рисковото шофиране, броя на инцидентите и да спасим повече човешки животи по улиците на Ню Йорк.„, добави Cuomo в изявление.

Снимка на самоуправляваща се кола

Ню Йорк ще се присъедини към Калифорния, Невада и Аризона. Тези щати вече легално приемат самоуправляващите се коли и други автономни превозни средства. Засега периодът за тестове е ограничен до 1 април 2018, но е с възможност за удължаване.

Какви ще са регулациите?

Всички сме добре запознати с идеята, че автономните автомобили един ден ще бъдат нещо съвсем нормално и често срещано. Все пак имаме доста работа, преди това да се превърне в реалност.„, поясни Terri Egan, представител на отдела за моторни превозни средства. „Трябва да бъдем сигурни, че подобни самоуправляващи се коли са минали всички тестове и са напълно безопасни за околните и за пътниците си. Това трябва да става съвместно с процеса на запознаване на общността с подобни превозни средства. Това е балансиран подход, който е продължение на дългите години работа върху пътната безопасност на градската управа на Ню Йорк.

Снимка на самоуправляваща се кола

В изявлението също е включено изискването, че макар и да са автономни и самоуправляващи се, подобни автомобили трябва да имат шофьор с книжка през целия път. За да могат да пътуват по междуградски пътища и магистрали, тези автомобили трябва да отговарят и на допълнителни изисквания за безопасност и регулации. Допълнителни изисквания към подобни продукти ще бъдат регистрация в специална публична система и застраховка на стойност 5 милиона щатски долара.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.