Divinity: Original Sin 2

Divinity: Original Sin 2 с Dungeon Master режим

За нашия екип, Divinity: Original Sin 2 е една от най-очакваните RPG игри на 2017. Първата Original Sin беше прекрасна, а явно разработчиците от Larian Studios имат големи планове и за Original Sin 2. Наскоро разбрахме, че тя ще има специален Dungeon Master режим.

Dungeon Master в Divinity: Original Sin 2

Идеята зад Dungeon Master режима е един от играчите да поеме ролята на водещ и да гради наратива, който да следват останалите. Това е режим, който е в основата на настолните ролеви игри. Той е прилаган неведнъж във видео игри, но рядко успешно. За последно го видяхме през 2015-та в посредствената Sword Coast Legends.

Когато играта е в Dungeon Master режим, четирима играчи ще състяват основната група, а петият ще води играта. Играчът, поел ролята на Dungeon Master, ще има пълен контрол над случващото се. Той ще може да вкарва предварително направени нива, ще може да променя характеристиките на всяко едно чудовище, както и ще може да вкарва готови D&D елементи. Освен това, той ще може да „влиза в кожата“ на всяко едно чудовище, срещу което групата се изправя, за да направи предизвикателстовото още по-голямо.

Във видеото по-долу може да видите наживо какво ще представлява Dungeon Master режимът. В него ще видите и как един от хората от Larian Studios обясянва процеса в подробности на хора от Wizards of the Coast. Ако за някои от вас името Wizards of the Coast не говори нищо, това са хората, които държат правата над Dungeons & Dragons вселената, както и на Magic: The Gathering. Самите Wizards of the Coast може и да не са замесени директно в разработкта на Divinity: Original Sin 2, но Larian Studios явно искат да имат и тяхното мнение, за да направят Dungeon Master режима още по-близо до неговия настолен аналог.

За момента Divinity: Original Sin 2 е все още в Early Access формат, като се очаква пълната версия да излезе до края на годината.

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Виктор Янков

Виктор Янков е изестен като Lopi и пише неща в интернедите вече повече от 10 години. Подвизава се като маркетинг/копирайтер в Ancient Media, а когато не работи кара колело / сноуборд, гейми и гледа сериали и кино.