21 Януари DeLorean

21 януари: Започва производството на легендарния автомобил DeLorean

Доста интересни събития са се случили в светът на технологиите на 21 януари през годините. Ето и някои от тях:

21 януари 2000 г. – Първата регистрация на Twitter.com

синия бадж на Twitter

През 2000 година на 21 януари е регистриран домейнът twitter.com. 6 години по-късно, през 2006 г., той е откупен от познатата ни компания Twitter Inc. Тя го преобразява и го превръща в добре познатия ни днес социален портал.

21 януари 1981 г. – Създаването на DeLorean – технологичната кола на 80-те години

Delorean DMC-12
Изображение: Wikipedia

На 21 януари 1981 година започва производството на легендарния спортен автомобил DeLorean DMC12. Заводът се намира в Данмари, Северна Ирландия. Макар да не е кой знае какво технологично чудо, DeLorean остава в историята като хай-тек автомобила на 80-те години. Любопитен факт за него е, че той е направен от неръждаема стомана, върху която не се полага боя.

21 януари 1976 – Самолетът Конкорд започва да обслужва граждански полети

21 януари 1976 - Конкорд

Първите полети с този самолет са Лондон-Бахрейн и Париж-Рио. Единственият свръхзвуков самолет е вземал разстоянието от Ню Йорк до Лондон за 3 часа и половина. Конкорд извършва свръхзвукови граждански полети в продължение на 27 години. На 26 ноември 2003 година той официално е „пенсиониран“.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Атанас Георгиев

Обичам да следя новостите в областта на биологията, Космоса и технологиите. Това ми дава възможност да ги споделя с Вас, читателите на Technology.bg