Ana и Junkrat

Нова порция Overwatch навлиза в Heroes of the Storm

Този път Blizzard вкарват не един, а цели два нови героя в Heroes of the Storm. Това са Junkrat и Ana – и двамата са звезди от най-новия Blizzard-ски шутър – Overwatch. Но и това не е всичко! Феновете ще получим и цяла нова игрова карта – Volskaya Foundry, както и цял набор от нови скиновe за любими герои. С една дума – сега е добро време да се играе Heroes of the Storm! 

Двойна доза Overwatch герои в Nexus-a

Не за първи път получаваме повече от един нов герой, но този път Overwatch вселената влиза силно и с пълни обороти в мелето на Heroes of the Storm. Очакваме с нетърпение Ana – съпорт герой, лекуващ, а защо не и емблематичната й приспиваща стрела. След нея с гръм и трясък ще се появи Junkrat – австралийският боклучия, прокуден от постапокалиптичния град Junkertown. Първи другар на сложния за балансиране Roadhog (рано или късно и той ще изгрее в HoTS). Дотук чудесно – персонажите от Overwatch са просмукани с история и емоции. Ще видим как ще е под формата на MOBA-brawl. Съдейки по Genji, talent build за когото можете да видите тук, новите герои ще имат голям потенциал.

Нова карта – нов късмет

Последното добавено игрово поле в Heroes of the Storm беше Hanamura – oтново от вселената на Overwatch. За съжаление то се оказа доста неуспешно откъм механика. След няколко поредни промени, картата официално бе премахната от списъка със случайно падащи се карти в нормални игри. Сега Blizzard ще изкупят тази своя грешка със съвсем нова и доста претенциозна нова Overwatch карта. Volskaya Foundry ще предостави стратегически capture the point геймплей – на три локации по самата карта ще има поле, което трябва да се превземе, досущ като в Overwatch. Самото превземане става, когато на полето има един или повече герои от даден отбор. Силно се надяваме да няма съдбата на Hanamura.

Не е толкова просто, колкото звучи обаче – за да бъде целта успешно изпълнена от даден отбор, тези герои трябва да задържат полето в тяхно владение определено време. Има таймер, който трябва да стигне до 100% (подобно на StarCraft картата Braxis Holdout, но все пак малко по-различно). Ако във всеки един момент, докато таймерът в полза на превземащия отбор тече, се появи вражески герой, то полето става contested. Тоест – таймерът спира, докато не остане жив герой или герои само от един отбор. Например, ако сините стоят на полето до процент прогрес 99%, след което обаче се появи отбор червени, които избиват всички вражески сини, то за тях започва нов прогрес от нулата. Този прогрес може да достигне 100%, докато прогресът на сините все още е на 99%.

Познайте дали по-прецаканите имат утешителна награда, хахаха!

Триглавата ламя

След като дадена „контролна точка“ е превзета, механичен съветски робот бива призован. С гръмкото име Triglav Protector (точно така – Триглав Защитник), този meck може да се пилотира от един герой, докато друг в същото време контролира оръжейните му системи. И двете места – на пилота и на стрелеца, имат свои специфични умения за използване. Естествено, Триглавият Защитник може само да се пилотира от един герой, или да се превърне в тотално небалансирано чудовище с цели двама героя вътре. Нас най-много ни тормози, че Triglav всъщност не е с три глави, но какво да се прави.

Все пак Blizzard не са тотално скандални – The Triglav Protector има време за ползване, нещо от порядъка на минута, минута и половина. Съответно небалансираната мощ на робота се компенсира от факта, че контролиращият го отбор ще бъде без двама от съотборниците си. Интересно е да се запознаем с малко от богатата вселена на Overwatch чрез друга игра и друг формат на забавление. Омник кризата, Катя Волская, Talon, Hanamura – всички тези опорни точки в историята на близардския шутър преливат от интересни и оригинални хрумки и истории. Ако този път картата е добре балансирана, толкова по-добре за прохождащата формула на Heroes of the Storm.

В заключение за поредната новост в Heroes of the Storm

Последното нещо от новия пач, който ще ни донесе гореизброените благинки, е една торба с готини скинове за любимите ни герои. Акцент ще сложим върху руската униформа и модната ушанка на Varian и Deathwing D.Va. За Ана и Джънкрат също ще има скинове, като този на австралиеца вече бива горещо приветстван дори от хардкор феновете на Overwatch. Ще има за всекиго по нещо, което да зарадва клетата геймърска душа, жадна за козметичните изгъзици на Blizzard (казано в добрия смисъл и с най-топли чувства).

Толкова от нас, страстните фенове на Heroes of the Storm в Technology.bg Надяваме се да се срещнем с Вас, нашите читатели и последователи, в Nexus-a!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Никола Гайдов

Геймър до мозъка на костите си, книжен човек, завършил Книгоиздаване в СУ, в свободното си време пише сценарии за късометражни филми и се занимава със семейния пчеларски бизнес. RPG - маняк, умира си за добра и оригинална история, независимо под каква форма. Любител на качественото фентъзи, фантастика и приключенска литература.