5-те най-добри The WitchWood карти – Част 4

Здравейте, приятели! Аз съм Kris O Five и това е четвърта част на „5-те най-добри The Witchwood карти“. За днес съм ви подготвил 17 нови карти и както повелява традицията, ще ви дам подробната си оценка за 5 от тях, а останалите ще погледнем накратко. Без повече излишни приказки – картите:

Най-новите „най-добри 5 The WitchWood карти“:

Countess Ashmore

The WitchWood карти

Първи днес е новият неутрален легендарен миниън – The Curator Ashmore! Пардон – Countess Ashmore! Веднага виждаме ефект, подобен на този на The Curator, но подозирам, че ще се окаже дори по-добър. Преди можехме да изтеглим beast, murloc и dragon, но тези три типа миниъни обикновено не се вписваха добре в един дек. За сметка на това обаче rush, lifesteal и deathrattle биха могли да имат доста повече синергия помежду си. Забележете – с тази карта ще можете да теглите магии и оръжия като Death’s Bite или Amethyst Stone, което ви дава доста повече възможности да се възползвате напълно от ефекта на Графинята. А дори тестето ви да съдържа само 2 от трите типа карти, които тя би ви изтеглила, то участието ѝ в колодата вече ще се е отплатило. Убеден съм, че множество control и дори някои mid-range тестета ще се възползват от Countess Ashmore в предстоящата мета.

Оценката ми за секси Curator Ashmore е 5 звезди! Тази карта ще се използва от множество класове в различни мета декове и също така ще бъде чудесна в арена.

Town Crier

The WitchWood карти

Следва епичният миниън за Warrior – Town Crier. Виждайки тази карта, смея да твърдя, че Rush Warrior ще бъде сигурна част от предстоящата мета. Наличието на 1 мана миниън с 1/2 статове и такъв ефект е чудесно. Можем дори да го съпоставим с Mana Wyrm-а на Mage или Norshire Cleric-а на Priest, тъй като винаги ще искате да е част от началната ви ръка. По всяка вероятност това е най-добрата карта за Warrior, която сме видели досега. И с това наум, трябва да променя оценката си за Woodcutter’s Axe на солидни 4 звезди, тъй като когато я разглеждахме, още не бях сигурнен колко подкрепа ще получи Rush Warrior със следващите разкрити карти.

На Градския Ревльо ще дам 5 звезди! Той ще бъде стопроцентов участник във всеки Rush Warrior дек.

The Glass Knight

The WitchWood карти

Продължаваме с легендарния миниън за Paladin – The Glass Knight! Четири мана миниън с divine shield и 4/3 статове. Дори описанието му да приключваше дотук, вече щеше да е добра карта! Но той идва и с бонуса, че всеки път, когато възстановите точки живот на героя си, The Glass Knight получава нов divine shield. Това звучи доста добре и вярвам, че е възможно да видим нов тип mid-range Paladin, който ще включва Truesilver Champion, Lesser Pearl Spellstones, Bolvar Fireblood и някои lifesteal миниъни, може би дори Chillblade Champion. Възможността със сигурност да възстановите divine shield върху миниън множество ходове поред би могло да донесе доста стойност. Но пък винаги можете да видите silence или някакво директно премахване. Rebuke би могъл да дойде на помощ тук, а предстои да видим и още четири Paladin карти от The WitchWood, така че е възможно този архетип да получи още подкрепа.

Оценката ми е солидни 4 звезди. Убеден съм, че тази карта ще види игра в предстоящите месеци.

Bellringer Sentry

The WitchWood карти

Сега нека си поговорим за още една нова Paladin карта – Bellringer Sentry. Още един интересен миниън, който би могъл да донесе много на полето. По отношение на статовете му, не впечатлява като за 4 мана миниън, но добавката на не една, а две тайни определено компенсира. Ако добави Noble Sacrifice, Redemption или Getaway Kodo този приятел вече ще е изпълнил дълга си. Допълнителна полза е изтъняването на тестето ви с 2 карти, спестявайки тегленето на 2 тайни. В тази си функция напомня много на Mage-ския Archaeologist. Засега не мога да измисля колода, която би могла да се възползва от този приятел, но съм убеден, че все ще си намери място. Да не забравяме все пак за някога славния Secrets Paladin, центриран около Mysterious Challenger.

Оценката ми тук е 4 звезди. Може и да не е Mysterious Challenger, но е най-близкото, което ще видим в standard.

Blink Fox

The WitchWood карти

За завършек ще погледнем обикновения миниън за Rogue – Blink Fox! 3 мана beast с 3/3 статове и burgle ефект. Напомня много за Swashburgler и Undercity Huckster, които видяха доста игра, така че не виждам защо случаят тук да е различен. Rogue така или иначе няма много добри 3 мана дропове, тъй че лисицата ще се впише добре в този слот. Да, „SI:7“ е чудесна карта, но изисква да я активирате в комбо, което не я прави точно 3 мана дроп. На нейно място спокойно бихте могли да изиграете лисицата, без да се тревожите за комбота. Burgle архетипът не ми се вижда като особено конкурентен за standard, дори с карта като Tess Graymane. В wild може би би имал успех, но отново едва ли би се издигнал до tier 1 дек.

Оценката ми за Blink Fox е 4 звезди. Вписва се добре в настоящите Rogue тестета и мисля, че ще намери място и в бъдещите.

Това бяха 5-те най-добри The WitchWood карти за днес, сега да продължим с останалите.

Още няколко доста обещаващи имена:

За тези пет карти ще дам по 4 звезди:

Book of Specters – доста интересна карта за Mage. Предполагам скоро може да видим zoo ориентиран elemental mage. Участието на осем или по-малко магии в колодата ви ще осигури доста добър шанс да изтеглите поне два миниъна от нея. Aluneth и Frost Lich Jaina не са магии, така че няма шанс да осакатите тестето си прекалено много с тази карта.

Archmage Arugal – очаквам да видим доста синергия с Book of Specters. Бихте могли да ги използвате в комбо още около 3-ти или 4-ти ход за доста добро опресняване на ръката и не бих се учудил, ако скоро започне да мачка в стълбата.

Bonfire elemental – Още една причина да вярвам, че Elemental Mage ще бъде следващият голям архетип за този клас.

Mossy Horror – Поредната от десетките The WitchWood карти с много потенциал. Доста странна мана стойност, която ме кара да се съмнявам в качествата ѝ за 4 звезди, но ще ѝ се доверя.

Festeroot Hulk – Не мисля, че ще е толкова лоша, колкото много хора смятат. Стига да го пуснете на полето с още 2 миниъна, ще има 4/7 статове от самото начало с потенциала да се превърне в голяма заплаха. Имам своите резервации, но се чувствам щедър.

Картите, които не вдъхват доверие:

А за следните The WitchWood карти давам по 3 звезди. Имат потенциал, но засега не виждам сигурни позиции за тях в предстоящите мета декове.

Tess Greymane – Доста надценена карта, ако питате мен. Да, би била забавна, както Yogg Saron беше, но за разлика от стария бог, Tess изисква в известна степен да построите тестето си около нея, което не мисля, че си заслужава.

Pick Pocket – Не ми се струва като сериозна карта. Прекалено много RNG участие.

Mistwraith– Ще бъде трудно да го задържите на полето, но би могъл да намери място в някои Echo Rogue декове.

Silver Sword – Опрелено би могъл да има масивен ефект, но за 8 мана не съм сигурен, че ще се впише.

Worgen Abomination – Изглежда като добра арена карта, но не е надеждна за standard.

Totem Cruncher – Може да намери подкрепа в останалите карти за Shaman, но засега не заслужава повече от 3 звезди.

А този приятел пък се класира с едва 2 звезди.


Splitting Festeroot – Прекалено бавен. Дори в перфектния с ценари с Umbra не ми се струва толкова епичен.

Това бяха 17 нови The WitchWood карти! Надявам се, че представянето ви е харесало! Остават още доста карти за разкриване, но метата започва да се оформя и изглежда доста вълнуваща! Вие как мислите?

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Kris O Five

Фитнес ентусиаст, Магистър "Мениджмънт на Европейски проекти" и Изпълнителен директор през деня! Заклет Геймър и Ютубър по душа! :) Здравейте, аз съм Kris O Five! Ако се интересувате от Hearthstone и това как да станете по-добър играч, следете статиите ми тук, както и канала ми в Ютуб - https://www.youtube.com/c/krisofivehearthstone