WitchWood

Ето как да сглобим новата си Witchwood колода!

Здравейте отново, приятели! Аз съм Kris O Five и това е поредната ви доза Hearthstone полезна информация! Откакто The WitchWood излезе, много от феновете във форумите, групите и разните страници започнаха да задават някои сходни въпроси като:

  • Да инвестирам ли в нов дек сега, или да изчакам?
  • Как да се сдобия с достатъчно дъст за новия си дек?
  • Да се отърва ли от wild картите си?
  • Трябва ли да троша масово карти?
  • Ще ми трябва ли тази WitchWood легендарна карта, или да я превърна в дъст?

Е, в тази статия ще намерите отговорите на тези и още много въпроси. Да започваме!

Време ли е за нов дек?

Ако нямате дъст в излишък, по-добре ще е да почакате няколко седмици. Никой няма представа как ще се оформи метата и дали дековете, които сега доминират, ще останат релевантни. След няколко седмици сайтове като TempoStorm или MetaStats ще ви снабдят със списък на най-добрите декове. Тогава ще можете и да направите информирано решение. Ако похарчите дъста си сега и нещата не се развият добре за вашия нов дек, ще имате доста неприятни часове с Hearthstone в близките няколко месеца. Но ако наистина искате да си направите нещо ново сега, моят залог е на Odd Paladin-ът във видеото ми по-горе. Всички карти в тестето изглеждат безопасни за създаване и не мисля, че метата ще се измести прекалено далече от него. Дек кода за тестето можете да намерите в описанието на видеото.

Ако пък имате по-голямо количество дъст, да речем от порядъка на 12 000, то тогава бих казал, че няма да е проблем да инвестирате около 5 000 в ново, интересно тесте. Ще имате предостатъчно дъст да продължите с добър мета дек след няколко седмици, докато се забавлявате през това време. Ако се чудите къде можете да намерите интересни декове, можете да погледнете горните два сайта, както и HearthPwn за идеи. Можете дори да намерите доста интересни WitchWood декове за скромната цена от около 1 600 дъст.

А ето и бърз съвет за създаването на четни и нечетни декове. Ако напишете в търсачката за карти mana:odd или mana:even, в резултатите от колекцията ви ще излязат само карти със съответната стойност. Същият резултат можете да постигнете и ако включите в ново тесте Baku The Mooneater или Gen Graymane, но пък ако искате да видите с какво разполагате, преди да си направите някой от тях двамата, имате алтернатива.

Как да финансираме новия си дек?

Ако сте сред хората с по-малко дъст, вероятно сте се запитали поне веднъж дали да не се отървете от wild картите си. Това е наистина трудно решение. Ако изберете да го направите, ще решите проблемите си с липса на дъст, но пък ще се лишите от възможността да се позабавлявате пълноценно в wild формата. Ако трябва да съм честен, на ваше място бих го направил. Спомням си как, когато някога тепърва започвах Hearthstone около октомври 2016, през Годината на Кракена, имах доста проблеми с дъста. Когато новата Година на Мамута дойде, реших тези проблеми, като се отървах от всичките си wild карти, и до ден днешен не съжалявам за решението си. Никак не е забавно да играете без дъст и ако попаднете в такава ситуация, може би ще е добре да прежалите поне част от wild картите си, като запазите поне тези от любимия си клас. Решението е ваше!

За или против масовото трошене на карти?

Hearthstone Mass Disenchant

Ако сте отворили голямо количество пакети, вероятно разполагате с немалко количество обикновени копия на карти и тук-таме по някое златно копие. Ако напишете extra в търсачката в колекцията си, ще видите всички карти, от които имате по повече от 2 копия без значение дали златни, или не. Както съм казвал и преди, по-добре е да имаш добро конкурентно тесте, отколкото лъскави златни карти. В този ред на мисли, съветът ми тук е да издирите и превърнете в дъст излишни златни копия, с което ще се сдобиете с доста повече дъст, отколкото, ако просто натиснете копчето за масово рециклиране.

Друг метод да издирите златните карти в колекцията си е, ако напишете „golden“ в търсачката. Вероятно ще намерите поне няколко златни епични или редки копия, които не влизат в нито едно от тестетата ви. Бих казал, рециклирайте ги и си направете карти, които всъщност бихте играли. Дори и някоя от тези карти да се окаже добра, винаги ще можете да си направите нейно обикновено копие за същото количество дъст, което сте получили при рециклирането ѝ.

Кои The WitchWood легендарни да рециклирам?

Не! Просто не! Няма значение колко много не ви харесва тази легендарна карта. Няма значение, че не играете този клас. Няма значение, че нямате дъст! Няма значение! Ако сега рециклирате тази Aviana или Blackhowl Gunspire, има немалък шанс отново да ги отворите в някой бъдещ пакет карти. Все пак The WitchWood ще бъде с нас в следващите две години и в него има само 23 легендарни карти, така че шансът отново да получите някоя лоша такава, която сте рециклирали, не си заслужава риска. С други думи, рециклирането на нежелани WitchWood легендарни карти би могло да навреди на колекцията ви в дългосрочен план.

За повече съвети можете да погледнете и предишната ми статия, в която ви разказах как да получите повече дъст и легендарни карти – тук. Смятам, че тези съвети наистина биха могли да помогнат на нови играчи и да ускорят прогреса им в Hearthstone.

Е, надявам се, че всичко това ще ви бъде полезно с оцеляването в WitchWood метата. Но ако пък наистина сте го закъсали откъм дъст, можете да пробвате Арена мода. Там ще можете да играете всички нови WitchWood карти и постепенно да подобрите колекцията си, стига да постигате повече от 2-3 победи на арена.

Надявам се да ви е харесало, до следващия път!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Kris O Five

Фитнес ентусиаст, Магистър "Мениджмънт на Европейски проекти" и Изпълнителен директор през деня! Заклет Геймър и Ютубър по душа! :) Здравейте, аз съм Kris O Five! Ако се интересувате от Hearthstone и това как да станете по-добър играч, следете статиите ми тук, както и канала ми в Ютуб - https://www.youtube.com/c/krisofivehearthstone