Hearthstone – Odd Paladin Guide

Здравейте, приятели! Днес искам да ви предложа „наръчник“ за тестето Odd Paladin и какво да очаквате от него. Също така, ще придобиете по-добра представа как да играете срещу тази колода. Във втората част на клипа можете да видите и анализ на една игра в ранк (legend), за да видите как е тази колода в действие.

Ето и самото Odd Paladin тесте. Има доста различни варианти, но декът, с който имах най-голям успех, е този. В момента това е Тиър 2 колода, но аз успях да стигна legend с нея, стартирайки от ранк 5 за по-малко от 70 игри . Цялото премеждие траеше 6 часа, така че мисля, че колодата си е доста стабилна и няма да сбъркате, ако си я сглобите.

Odd Paladin

Състав и анализ

Ранни карти

Почти половината тесте се състои от карти за 1 мана, чрез които да пълните борда всеки ход, като на помощ идва и подобреното умение на вашия герой. Когато Baku the Mooneater излезе, никой не подозираше, че двама пича всеки ход биха били толкова съкрушителни за повечето опоненти. Това тесте е толкова добро, че дори успява да побеждава без ключови карти като Call to Arms, Truesilver Champion и Consecration!

Хайде да анализираме картите в това тесте. По-голямата част от картите за 1 мана нямат нужда от разяснение защо са включени, защото имат страхотни ефекти и добри показатели за атака и защита. Картата която аз добавих в тази колода е Glacial Shard. С негова помощ, можете да забавите своя опонент и по този начин да установите контрол на масата. Това е чудесен помощник срещу паладини, войни и роугове. Също така, можете да добавите Fire Flies, ако сметнете, че ви прилягат повече. Имайте предвид, че някой път, няма да сте много щастливи от избора си, в случай че искате да изчистите ръката си бързо, за да я презаредите с Divine Favor!

В секцията за 3 мана са избрани карти, които помагат както на вашето присъствие на масата, така и на ръката ви. Някои играчи предпочитат 2 Raid Leaders, вместо Sword of Justice и Ironbeak Owl, но тези две карти са незаменими срещу контрол опоненти. Няма да сбъркате ако добавите и още един бухал в колодата на мястото на някоя единичка. Двата Stonehill Defenders са истинските звезди тук. Почти винаги можете да очаквате някой стабилен taunt миниън от тях. Тарим винаги е добре дошъл, ако ви бъде предоставена тази възможност, но това вие си го знаехте и без мен. 😊

Тежкият арсенал

При картите за 5 мана можете да видите, че съм добавил една карта, която не виждам в много други Odd Paladin декове, а именно Leeroy Jenkins!

Odd Paladin

Повярвайте, тоя пич е страхотен тук. С негова помощ можете да печелите невъзможни игри. Ако искате да видите точно колко силен е Лирой в тази колода, можете да изгледате това видео, в което анализирам 3 от моите игри на Ранк 1 и Легенда!

Повечето от опонентите ви, изобщо няма да очакват вие да имате тази карта в тестето си и точно това и е чарът! Хипотетично можете да нанесете над 15 dmg в лицето на противника, ако сте нарамили Sword of Justice предния ход, и изиграете Лирой в комбинация с 2 Archerus Veteran и 2 Blessing of might, но това по-скоро ще си остане една неосъществена мечта, ако питате мен.

Двата Level Up! са другите звезди на тази колода. Чрез тях можете да натиснете опонента от рано и да приключите играта преди осми ход, което е и нормалната продължителност на игрите с този приятел.

Относно седмиците не съм голям фен на това да пълните колодата си с толкова тежки карти. Именно за това съм свел тяхното присъствие до минимум, ползвайки само 1 Vinecleaver и 1 Stormwind Champion. Също можете да забележите, че не съм включил досадните Corridor Creepers. Според мен, повече нараняват синергията в колодата, от колкото да й помагат. Би било супер, ако изиграете два червея за нула мана, но за да го постигнете, трябва да сте доста алчни и да извадите късмет.

Odd Paladin Заключение

Като цяло смятам, че тази Odd Paladin колода е доста добра и не е трудна за игра. Ако погледнете в TempoStorm, ще забележите, че тестето се справя доста добре срещу повечето мета декове, но изпитва затруднения срещу повечето контрол колоди. Изненадващо, резултатите му срещу Taunt Druid са доста успешни, но трябва да имате добра ръка, за да приключите играта, преди да видите великата китайска стена! Уорлоците са истинският кошмар за това тесте, но когато аз го играх по пътя си за legend, имах положителен резултат срещу тях.

За сега това е от мен. Надявам се, да съм ви бил полезен! До скоро!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Kris O Five

Фитнес ентусиаст, Магистър "Мениджмънт на Европейски проекти" и Изпълнителен директор през деня! Заклет Геймър и Ютубър по душа! :) Здравейте, аз съм Kris O Five! Ако се интересувате от Hearthstone и това как да станете по-добър играч, следете статиите ми тук, както и канала ми в Ютуб - https://www.youtube.com/c/krisofivehearthstone