Нова Star Wars игра

EA работи върху нова Star Wars игра

Колегите от Gamespot излязоха със страхотна новина за всички фенове на сагата Star Wars и игрите по нея. Тяхната новина се базира на обявена от EA позиция за Star Wars – Lead Online Engineer. Самата позиция може да видите тук. Според обявата се търси опитен гейминг програмист, който да разработи нова Star Wars игра. Позицията е към EA Vancouver. В описанието към нея виждаме следния текст: „Lead a team to deliver Online features for a Star Wars Open World project.“ Кратко, точно и ясно.

Нова Star Wars игра след затварянето на Visceral и Star Wars Battlefront II?

Разработката на нова Star Wars игра едва ли е голяма изненада за някого. Интересното в случая е, че се очаква играта да бъде Open World, а именно по такова заглавие работеха от студиото Visceral преди EA безцеремонно да ги закрие. Повече за закриването на Visceral можете да научите тук. Ако продължим да разглеждаме описанието на позицията за Lead Online Engineer, ще намерим още интересни детайли. Като например, че играта ще бъде multiplatform, което едва ли е голяма изненада. По-голям интерес представлява изискването кандидатстващият да има опит в „implementing Online features such as Matchmaking, Asynchronous interactions, Live services, Server-host migration, etc.“. Няма и думичка за микротрансакции, но ние знаем, че от EA едва ли ще пренебрегнат lootbox-овете!

Някои интересни постановки относно Star Wars и EA

Надали сте пропуснали шума около Star Wars Battlefront II, който повече навреди, отколкото помогна на играта да се котира добре. Вероятно си спомняте, че затварянето на Visceral не беше краят за работещите в студиото. Голяма част от тях бяха прехвърлени по други локации и проекти. В изявление CEO-то на EA, Андрю Уилсън, каза, че ще „преработят играта за Star Wars, върху която въпросното студио работеше“. Играта, върху която работеха от Visceral, трябваше да бъде singleplayer. Уви, в ерата на multiplayer и микротрансакциите ЕА видя това като слабост и пропуснати ползи. Оправданието на Уилсън беше „промени в пазара“. Кои са въпросните промени, не беше споменато, но е лесно да стигнем до извода, че се визират други заглавия с микротрансакции. Такива са почти всички съвременни игри на BlizzardOverwatch, StarCraft II, Heroes of the Storm, а също така заглавия като Shadow of War, Call of Duty: WWII и множество други.

Споделете с нас какво е вашето мнение относно задаващата се нова Star Wars игра. Очакваме вашата обратна връзка!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.