Star Wars Battlefront II

Политическата атака срещу Star Wars Battlefront II продължава

Политическият PR на гърба на Star Wars Battlefront II, EA и DICE продължава с пълна сила. В събота съобщихме, че представител на щата Хавай в долната камера на конгреса на САЩ оприличи играта на „онлайн казино със Star Wars мотиви“. Преди ден пък френският сенатор Jérôme Durain е подал сигнал в ARJEL (L’Autorité de régulation des jeux en ligne), което е френският орган за регулация на онлайн игри.

Основен мотив за сигнала са lootbox-овете в Star Wars Battlefront II

Основен мотив за сигнала към ARJEL на Jérôme Durain е, че lootbox-овете и микротранзакциите в игрите са достъпни за деца. По този начин се оказва, че децата имат досег до нещо, което прилича на онлайн хазарт. В коментара си пред медиите сенаторът е посочил играта Star Wars Battlefront II като пример. В отговор от ARJEL обясняват, че са очаквали подобни сигнали още през 2016 година. Според тях случаят заслужава да бъде разследван, тъй като крие рискове за гражданите, особено за непълнолетните. На нас лично ни се струва, че стана модерно политиците да трупат точки на гърба на EA и DICE. Не може да отречем – Star Wars Battlefront II е игра с множество проблеми и определено е нужен натиск от всички, за да бъдат отстранени.

Белгийският правосъден министър настоява за забраняването на lootbox-овете в Европа

Темата продължава да бъде изключително актуална и в Белгия. Припомняме, че белгийската комисия за залагания заяви, че lootbox-овете, които се купуват с пари, са хазартни игри. Официалното съобщение гласеше, че „смесването на пари и зависимост е хазарт“ и „смесването на хазарт с игри, особено такива, достъпни за деца и непълнолетни лица, е опасно за душевното здраве на децата“. Отношение по темата взе и белгийският правосъден министър. Той настоява за забравянето на lootbox-овете в ЕС. Според него се налага правителствата, правосъдните органи, рейтинговите агенции и гейминг студията да работят заедно за премахването на хазарта от игрите, достъпни за непълнолетни. Първа стъпка от това сътрудничество би била едно ново законодателство, свързано с онлайн залаганията. Правосъдният министър разяснява, че комисията за залагания разследва не само lootbox-овете, но всички подобни практики в игрите.

От EA и DICE отговарят с patch за Star Wars Battlefront II

На този етап от EA и DICE продължават работата по играта чрез пускането на нов patch – 0.2. Той е от типа hot fix и премахва доста досадни бъгове. Примери за подобни са различни „замръзвания“ на екрана и невидимият lightsaber на Рей. В допълнение от DICE са направили подобрения, така че играта да върви по-гладко и с повече FPS. Пълен списък с промените в patch 2.0 може да намерите тук.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.