EA loot box

Electronic Arts вярва в бъдещето на loot box

Микротранзакциите от типа loot box стават все по-нежелани от феновете на игрите. Надали сте пропуснали, че ние активно следим темата и също не сме големи фенове на loot box-овете. Една от най-пострадалите игри от цялата история с микротранзакциите се оказа Star Wars Battlefront II на Electronic Arts. Преди две седмици Комисията за залози и хазарт в Белгия излезе с позиция, че lootbox-овете в нея не са хазарт. Каква ирония! Хазартни обаче се оказаха тези в игри като CS:GO, Overwatch и FIFA 18, която също е на Electronic Arts.

Loot box

Решението на Белгийската Комисия за залози и хазартни игри по темата loot box

Развитието на проверката, инициирана от Комисията за залози и хазартни игри в Белгия, продължава. Преди две седмици излязоха първите резултати, а част от тях са изненадващи. Набедената за pay to win игра Star Wars Battlefront II се оказа „чиста“, а някои от нейните конкуренти – не. Игрите CS:GO, Overwatch и FIFA 18, които също използват системата за микротранзакции чрез loot box-ове, се оказаха виновни. Въпрос на време е да се разбере какви ще бъдат наказанията за разпространителите и разработчиците на тези игри. Сред тях са едни от най-големите играчи на пазара за видеоигри, а именно Valve, Blizzard и EA (Electronic Arts).

Повече за развитието на казуса до излизането на данни от проверката може да научите от нашата статия тук.

Все още се очаква решението на Комисията за залагания на Обединеното Кралство (Великобритания). Повече за този казус може да научите от статията тук.

Loot box 2

EA вярва в бъдещето на loot box

В скорошно изявление, скандалното CEO на EA, Андрю Уилсън (Andrew Wilson), отново смути гейминг обществото с думите си, че „компанията ще продължи да налага loot box-овете и да твърди, че те не са хазарт“, както и че „EA вярва в бъдещето на loot box системата за микротранзакции“. Твърдението му дойде след като в Белгия обявиха, че loot box-овете в Star Wars Battlefront II не са хазарт, но тези във FIFA 18 са. Припомняме, че това не е първото потресаващо изявление на CEO-то на ЕА, а предишните му такива може да намерите в нашата статия по темата тук.

Уилсън се постара да увери геймърите и закупилите игрите на компанията, че те ще работят заедно с регулаторните органи, за да са сигурни, че ще отговорят на законовите изисквания. Той също така изрази несъгласието си с мнението на Комисията за залози и хазартни игри в Белгия, че loot box-овете във FIFA 18 са хазарт.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.