Star Wars: The High Republic

Бъдещето дойде със Star Wars: The High Republic – 200 години назад

От Дисни нямат отказване! Бъдещето на „Междузвездни войни“ е тук и се случва… Star Wars: The High Republic ни връща 200 години преди прикуъл трилогията. Дисни най-накрая разкри истински детайли зад Project Luminous: мащабна, прекалено извисяваща се история на „Междузвездни войни“, която ще се състои от множество книги и комикси, във време, известно като „High Republic Era“.

Искрено се надяваме всичко да се получи добре този път, а не както ни се струва, че се случи в Star Wars: The Last Jedi например. (бел. а)

Майк Сиглън – творчески директор на LUCASFILM споделя:

„Златно време е! Време на мир и просперитет … време, когато джедаите наистина са Пазители на Галактиката, защитници на мира и справедливостта!“

Историята ще започне с романа Light of the Jedi на автора Чарлз Суул (Междузвездни войни: Дарт Вейдър), който ще излезне на 25.08.2020 г. в САЩ. Книгата ще ни представи „различен вид джедаи, които патрулират по границите. Ще бъдат един вид на като тексаските рейнджъри“ и започва с катаклизма известен като The Great Disaster.

Разбира се, авторът на романа Чарлз Суул дразни публиката и подклажда интереса към проекта още повече с изказванията си :

„Ще видите много от джедаите как се събират заедно, за да се справят.“
„Как джедаите ще се справят с ужасяваща катастрофа с галактически мащаби в момента, в който я забележат? Точно такава сцена е прологът и именно тя ще бъде основа за всичко предстоящо.“

След излизането на „Light of the Jedi“ проектът ще бъде продължен по следния начин :

  • Star Wars: A Test of Courage от Джъстина Айрлънд (Star Wars : Spark of the Resistance, Star Wars: Lando’s Luck), което приключние ще бъде насочено към най-малките почитатели на „Междузвездни войни“.
  • Star Wars: The High Republic от Кейвън Скот (Star Wars Adventures), комиксова поредица от Marvel.
  • Star Wars: Into the Dark от Клаудия Грей (Star Wars: Master & Apprentice), роман.
  • Star Wars: The High Republic Adventures от Даниел Хосе Олдър (Star Wars: Last Shot), комиксова поредица от IDW Publishing.

Тези пет взаимосвързани истории ще послужат за ФАЗА 1 на Star Wars: The High Republic, като творческият екип обещава да развие проекта още повече. За да получите най-новата информация за франчайза, както и да споделите мнението си – елате във фейсбук групата ни КиноЗона.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Светослав Богданов