Brigitte Overwatch

Нов герой в Overwatch – Brigitte

Дългоочакваният и пазен в тайна 27-и герой в Overwatch вече е известен. Blizzard се опитаха да ни го покажат още в Коледната сесия на Jeff Kaplan. Най-новото попълнение в отбора на героите се казва Brigitte. Въпросната мадама е най-малката дъщеря на Torbjorn и оръженосец на Reinhardt. Тя пристига с последния пач, който е пуснат за изпробване на PTR. Нейната роля е доста интересна – melee support.

Статията е обновена с допълнителна информация на 05.03.2018 благодарение на Живко Господинов, Васил Ганчев и Galvanize Gaming. Благодарим ви обратната връзка!

Brigitte Lindholm Overwatch Concept Art

Коя е Brigitte?

Brigitte Lindholm е най-новият, 27-и герой във вселената на Overwatch. Според официалната ѝ биография, тя е на 28 години и e дъщеря на Torbjorn. Тя е същото симпатично момиче от клипа на Reinhardt Honor and Glory. Припомняме епичната драма:

Brigitte иска да помага на Overwatch екипа не само като инжинер и конструктор на брони, но и на самото бойно поле. Поради тази причина тя напуска работилницата на баща си и става оръженосец на Reinhardt. Сега тя е точно там, където и Reinhardt – в челните линии на бойното поле! Повече за историята ѝ може да научите от нейното Origin Story видео:

Оръженосецът на Reinhardt ще бъде melee support. Нейната специализация е броня. Тя има собствен щит, може да дава броня, да възстановява жизнени точки, въобще изглежда като един доста интересен герой. Външният ѝ вид силно наподобява този на Johanna от Heroes of the Storm, приликите са повече от очевидни. Все пак ролята, която се изпълнява от двата персонажа, уменията им и техните истории са различни.

Споменах Jeff Kaplan в началото, така че ето Developer’s Update с Jeff и неговото представяне на новия герой:

Умения на Brigitte Lindholm

  • Основна атакаRocket Flail (ляв бутон на мишката): боздуганът на Brigitte има голям обхват, което ѝ позволява да удари множество противници с един удар. Зоната, в която нанася щети е конусовидна и тъй като е Area of Effect не нанася критични удари в главата (headshot). Въпреки големият си обхват атаката се води melee.
  • Възстановяване на жизнени точкиRepair Pack („E“): хвърля пакет, който възстановява 150 жизнени точки на съюзник. Ако умението възстановява повече жизнени точки от липсващите на избрания съюзник, допълнителните точки няма да бъдат загубени. Вместо това пакетът ще даде 75 точки щит (или броня) за три секунди. Умението презарежда за шест секунди.
  • Избутване (Камшичен удар) Whip Shot („Shift“): избутва определена цел надалачен и нанася 70 точки щети. Презарежда за четири секунди.
  • ЩитBarrier Shield (десен бутон на мишката): умението доста наподобява щита на Reinhardt, но понася по-малко щети (до 600) и е личен. Brigitte държи щита пред себе си, но може да предпазва съюзниците зад себе си (погледнато от посоката на атаката). Щитът възстановява 100 точки за всеки две секунди, в които не се използва. При активирин бариерен щит скоростта на движение на Brigitte намалява.
  • ЗашеметяванеShield Bash (ляв бутон на мишката при активиран Barrier Shield): когато Barrier Shield умението е активирано, се отваря възможност за ново умение. То позволява на Brigitte да се придвижи бързо напред, удряйки противник. Бързата атака зашеметява противника за една секунда и нанася 50 точки вреда. Умението презарежда за пет секунди.
  • УлтиматRally: увеличава скоростта на движение на героя и за всяка секунда в близост до Brigitte нейните съюзници получават 30 точки, до максимум 150 точки в рамките на пет секунди. Умението трае десет секунди.
  • Пасивно умение – Inspire: всеки път, когато противник е ударен с Rocket Flail съюзниците на Brigitte в близост до нея ще възстановят 16 жизнени точки в секунда за пет секунди, т.е. общо 80 жизнени точки.

Brigitte Lindholm Overwatch Abilities

Как ви се струва новият герой – Brigitte? Харесвате ли нейната история? Споделете с нас в коментар под статията или във Фейсбук! Очакваме вашата обратна връзка.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.