Commander Shepard кръстен на първия американски астронавт
Commander Shepard кръстен на първия американски астронавт

Командир Shepard е първият американец в космоса

Знаете ли, че …

Командир Шепърд от Mass Effect сериите е кръстен на Alan Shepard, първият американец, летял в космоса.

Той е и петият човек, стъпвал на Луната. Негов е и рекордът за най-много време, прекарано извън космически  кораб – 33 часа и половина. Шепърд е играл голф на луната, като е ударил две топки, за да види как ще летят и докъде ще стигнат.

Commander Shepard от Mass Effect сериите е легендарен (вече) командир на космическия кораб Normandy и унищожител на междугалактическата раса на Reapers. От BioWare са искали да измислят типично американско име за главния си герой, като в същото време то да не е прекалено претенциозно.

За тази цел те се спрели на имената на оригиналните седем първи американски астронавта. Избрали Alan Shepard тъй като неговото име звучало като на „най-техен“ човек.

свали като Wallpaper (Full HD)

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Никола Гайдов

Геймър до мозъка на костите си, книжен човек, завършил Книгоиздаване в СУ, в свободното си време пише сценарии за късометражни филми и се занимава със семейния пчеларски бизнес. RPG - маняк, умира си за добра и оригинална история, независимо под каква форма. Любител на качественото фентъзи, фантастика и приключенска литература.