Diablo 3 Necromancer

Blizzard пуснаха Necromancer-а в Diablo III

Много от нас с носталгия си спомнят хитовата RPG игра Diablo II, а някои дори и оригиналната Diablo. За съжаление, още с пускането си, Diablo III отказа доста от най-големите фенове на поредицата, като мен например. В Reaper of Souls голяма част от проблемите бяха отстранени, но обещаното от Blizzard атрактивно и интересно PvP така и не се случи, а един от любимите класове на геймърите, Necromancer-a, се появява чак сега.

Patch 2.6.0.

На 27 юни тази година Blizzard Entertainment пуснаха нов patch за Diablo III. Той съдържа множество промени в отговор на обратната връзка от феновете. Най-важната промяна в patch-а е пускането на нов клас – добрият стар Necromancer. Новият клас е пуснат като DLC и може да бъде закупен от тук, на цената от 14.99 евро. Освен него, Blizzard са добавили и доста нови легендарни предмети и сетове. В Adventure Mode-a са направени някои приятни и дълго искани промени, като ъпдейт на user interface, който обяснява изискванията за изпълнение на dungeon-и. Също така времето за set dungeon-a е увеличено на 5 минути. Друга новост е възможността веднага да съживите героя си, ако играете Greater Rifts сами. Achievement-a Terror in Blood, който беше доста труден за изпълнение, става с 1% по-лесен, като процента на предела жизнени точки за изпълнението му е вдигнат до 10. Тези от вас, които са играли Diablo II, вероятно си спомнят историята на класа Necromancer, а колкото до новаците – ще си позволя да я припомня.

Necromancer-ът идва, за да възстанови баланса

При създаването на Sanctuary, ангелите и демоните имали потомство – The Nephalem, още познати като първите хора. Скоро ангелите и демоните влезли в спор, какво да правят с хората – да ги оставят живи, или да ги убият. Лидерът на ангелите – Inarius, отишъл в отшелничество да разсъждава върху бъдещите си действия, докато Lilith – лидерът на демоните, решила да убие всички ангели и демони, за да скрие хората. След завръщането си, Inarius разбрал какво е станало, и изгонил Lilith. Изминали години и синът на Inarius, Linarian, се опълчил срещу баща си. Докато кроял свои планове, той открил хората и „балансът“ – тънката линия между силите на реда и хаоса. Сменяйки своето име на Rathma, той започнал да преподава учението за баланса на Mendeln Ul’Diomed, първият ученик. В последствие той основава орденът на жреците на Rathma, познати още като Necromancer-и. Тяхната роля била да търсят къде балансът е нарушен, след което да го възстановят.

Специфики на Necromancer-a

Подобно на Diablo II, в Diablo III Necromancer-ът може да призовава скелети, биещи се с мечове или магии, както и golem-и. За разликата от смъртните, тези същества се бият до край и нямат умора, не ядат и не си почиват. Основният ресурс в играта, който Necromancer-ите ползват, е есенция (essence). С него те придобиват контрол върху това кой живее и кой мре, както и захранват страшните си некромансерски магии. А за да си осигурят есенция, достатъчно е само да убиват своите противници и да вземат техните души, подобно на това, което прави Malthael, вече и в Heroes of the Storm (виж тук). Нашият екип все още разучава Necromancer-a – с интерес бихме научили, как Вие се справяте с него!

Trailer и patch клип

Trailer:

Patch клип:

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.