MicroSD карти с капацитет 1 TB

1TB MicroSD карти идват тази пролет!

Western Digital и Micron разработват 1TB MicroSD карти, но цената им няма да бъде ниска. Първите карти, които ще излязат на пазара, са на Western Digital, като цената им е 450 долара. Те ще пуснат картите си през април тази година, а за тези на Micron все още няма информация. SanDisk Extreme UHS-1 MicroSDXC и Micron c200 1TB microSDXC UHS-1 – това са картите, които ще бъдат пуснати за продажба.

Характеристики на очакваните MicroSD карти

Скоростта за четене, с която разполагат картите, ще бъде 160 MB в секунда, като това ще е със 70% по-бърза от тази на предшествениците им. Скоростта на запис на информация на тези вълшебни карти ще бъде 90 MB в секунда. 1TB MicroSD картите ще бъдат идеални за хора, които записват много видео клипове и снимки с високо качество. Те ще могат да се използват в дронове, смартфони или екшън камери. Ако цената от 450 долара е много висока, не се притеснявайте! Една от компаниите ще пусне версия с 512GB за цена от 200 долара. Ако искате една от новите MicroSD карти на Western Digital, можете да направите предварителна заявка от сайта на SanDisk.

Каква е разликата между картите на Western Digital и Micron?

От Western Digital добавиха, че впечатляващите нива на капацитет и скорост ще дадат на потребителите възможност да създават съдържание, без да се притесняват за ограничение на място за запис или трансфер. Картите Micron c200 1TB microSDXC UHS-1 ще могат да четат и записват със скорост 100 MB в секунда. От Micron разясниха, че тази производителност е оптимална за записване на 4K съдържание, както и за игрови конзоли и фотография. Двете компании обявиха новите си продукти, след като Samsung започнаха да произвеждат телефони с 1 TB място за съхранение.

MicroSD карти с капацитет 1 TB

 

Ако вашият телефон има малко памет и невинаги ви достига място за съхранение, 1TB MicroSD картите ще ви предоставят нужното пространство за съхранение. От Western Digital разкриха, че работят върху версиите Pro и Plus, които ще са със скорост на четене 170 MB в секунда.

Кои са тези две компании? 

Western Digital Corporation, позната още като Western Digital, WD или WDC, е американска компания, която произвежда твърди дискове за компютри, както и предоставя място, където може да се поберат много данни. Тя проектира, продава и произвежда продукти с цел съхранение на данни. Предлага място за данни в облак, както и системни дата центрове. Тяхната история е дълга, и е главно в областта на електронната индустрия – като производител на интегрирани схеми и продукти за съхранение. Можете да прочетете повече информация за компанията в нейния сайт.

Micron Technology е глобална американска компания, базирана в Бойзе, Айдахо. Тя се занимава с проектиране и производство на компютри, полупроводници, както и други продукти от този тип. Те произвеждат много форми на полупроводникови устройства, включително USB устройства и твърди дискове. Потребителските продукти на Micron са марките Crucial и Ballstix. Повече информация за тях можете да откриете на официалния им сайт.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Николов

Занимавам се с компютърни технологии от 7 годишен. Завършил съм средно образование с профил информатика и информационни, а интересът ми е Game Development. Обичам градивната критика, като много често давам такава.