G. Skill Trident Z Neo

G.Skill Trident Z Neo – ексклузивно за Ryzen?

G.Skill е добре познато име в бранша с RAM-памети и неслучайно. Компанията е един от първите производители, които имплементираха RGB в портфолиото си и предлага много бързи памети на добри цени. В предишни времена честта да имаш RAM-памети, произведени ексклузивно за теб, беше запазена за Intel. Очевидно е, че AMD прави добро впечатление с новите си Ryzen 3000 процесори и X570 и RX 5700 видеокарти, защото всички в индустрията искат да се включат по някакъв начин. G.Skill Trident Z Neo е признак за точно това.

G.Skill Trident Z Neo – за какво става дума?

G.Skill Trident Z Neo. Изотчник: gskill
Снимка на новите памети. Изотчник: gskill

Както казахме, става дума за цяла ексклузивна серия памети, специално оптимизирани и тествани на дънни платки с чипсет на AMD. В този случай цялата серия памети ще бъде тествана на една от две дънни платки: ASUS ROG Crosshair VIII Formula или  MSI MEG X570 Godlike.

Новата серия памети ще бъде предлагана в двуканални китове с обеми от 16 GB, 32 GB и 64 GB. От официалната информация до момента става ясно, че тези модули ще използват същите 10-слойни платки, намиращи се и в „обикновените“ Trident Z RGB DIMM-ове. Това са добри новини, защото контролът и управлението на RGB не са се променили. Все още ще можете да използвате конекторите по дънните платки на всички големи производители за управление и синхронизиране на всички светещи украси по и в компютрите си.

Каква е разликата с Trident Z RGB?

G.Skill Trident Z Neo - спецификации. Източник: anandtech.com
G.Skill Trident Z Neo – спецификации. Източник: anandtech.com

Най-важната разлика е, че новите памети ще работят при по-различно напрежение и различни суб-тайминги. Също така, както казахме още в заглавието – паметта е тествана екслузивно върху новата платформа на AMD. Това означава, че всички профили, които ще намерите в BIOS-а, ще бъдат оптимизирани изцяло за новите процесори на AMD от серията Ryzen 3000.

Съобщените дотук скорости и тайминги включват DDR4-2666 CL18, DDR4-3000 CL16, DDR4-3200 CL14 или CL16 и DDR4-3600 CL14, CL16 или CL18. Що се отнася до напрежение, можете да видите от изображението горе, че ще има китове и скорости, които изискват между 1.2V и 1.4V. Имайте предвид, че за тези 1.4V ще ви трябва и високачествена дънна платка, с добър контролер и оптимизирани писти. От тази гледна точка повечето X570 отговарят на посочените изисквания по подразбиране.  Това е така, заради интеграцията на PCI-E 4.0, която също изисква висококачествена платка с изключително добро запазване на сигнала.

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Кямил Насуф

Likes computers, flowers, hummus, table tennis and writing.