WD разработиха огромната SanDisk MicroSD 400 GB.

Назад във времето, през недалечната 2015 година, на бял свят се появи най-голямата MicroSD карта. Тя беше произведение на SanDisk и с обем от 200 GB. След това през 2016 г. се появи 256 GB карта от най-бързия модел – Extreme MicroSDXC. И сега от компанията поставят нов рекорд – отново за капацитет, но този път с модела SanDisk MicroSD 400 GB.

SanDisk MicroSD 400 GB (Ultra MicroSD UHS-I) е клас 10 и предлага скорости на обем от 100 MB/s. От SanDisk вярват, че това е правилната карта за Android смартфони и таблети, с възможности за пренос на 1200 снимки в минута. Ако пък видеата са ви по-любими, гигантската карта може да запише 40 часа видео с HD качество.

В защита на потребителите

През ноември 2016 г., SD Асоциацията представи Класификация на производителността според приложението на SD картите, съгласно SD Спецификация 5.1. Картите вече имаха класова оценка, но тя само гарантира последователна скорост на запис. Новата Класификация разширява това, за да гарантира производителността на Достъпа за четене и запис в секунда (IOPS).

Тази нова 400 GB SanDisk карта носи оценка А1 според новата Класификация, което гарантира минимум 10 MB/s при запис. Картата постига 1500 IOPS при случайно четене и 500 при запис. С други думи, това е страхотна карта за бързо зареждане на приложения.

Картата би трябвало лесно да надживее устройствата ви, а от SanDisk са се погрижили за това чрез 10-годишна ограничена гаранция. Въпреки това тя не е евтин подарък. От пускането на пазара преди 6 месеца досега цената не е спаднала от препоръчаните 249.99 долара. Но нека изчакаме производителите на хардуер да си свършат работата и направят устройствата си съвместими с подобен тип карти и тогава с по-малко разходи, ще можем с удовлетворение да се насладим на това малко бижу в телефона (например).

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Александър Господинов