Начало / Новини / Проблем с WhatsApp разстрои потребителите
whatsapp

Проблем с WhatsApp разстрои потребителите

WhatsApp се срина в петък сутринта и потребители от цял свят наводниха другите социални мрежи с публикации за проблема. Топ фразата в Twitter беше #Whatsappdown. Милиони потребители  в Обединеното кралство, Русия, Индия, Испания и Германия имаха проблеми със свързването, съобщи Downdetector. Услугата спря към 8.30 сутринта и беше невъзможно за използващите услугата да бъдат онлайн и да изпращат съобщения.

WhatsApp спря да работи за период от около 45 минути, което накара потребителите в социалните мрежи да се шегуват за „края на света“. Приложението е собственост на Facebook, които го придобиха през 2014 г. за 19,3 млрд. долара. Над 1,2 млрд. потребители в цял свят го ползват за разговори и бизнес.

От WhatsApp не коментираха проблема. Потребителите получиха съобщение в приложението, че техническите екипа работят по отстраняването му. За разлика от другите големи социални мрежи, приложението няма официална интернет страница, на която да дават информация за възникнали проблеми. Имат официален Twitter акаунт, но там няма постове от 2014 г.

Не за първи път има проблеми с приложението. WhatsApp се срина за няколко часа и през май, отново оставяйки хиляди потребители без връзка.

whatsapp

Разработчиците на WhatsApp работят по нови услуги, една от които е възможността да се изтриват вече изпратени съобщения. Ще имате време от 7 минути, в което ще можете да изтриете изпратеното съобщение от чатовете или групите.

Междувременно потребители алармираха за приложение, маскирано като WhatsApp и свалено повече от един милион пъти. В опит да измами потребителите на Android, фалшивото приложение първоначално се нарича „Update WhatsApp“ и беше налично в магазина на Google Play. Разработчикът промени името на приложението на „Dual Whatsweb Update“, като оттогава е премахнато от магазина на Google – но не и преди доста хора да бъдат измамени от фалшивата „актуализация“.
Според потребителите на Reddit, които първи сигнализираха, фалшивото приложение спами с реклами за други приложения. Хакерите обаче може да се възползват от подобни апликации и за други цели, като заразяването на устройствата ви.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.