първия автомобил на Huawei

Очаква се първият автомобил на Huawei да бъде представен на Shanghai Auto Show 2019

Съперничеството между Huawei и Xiaomi не е скрита тайна. Въпреки това то ескалира след новината, че първият автомобил на Huawei ще бъде представен на автомобилното изложение в Шанхай 2019. Новината бе публикувана малко след като Xiaomi обяви, че си партнира с FAW Bestune за първия си SUV.

Компанията Huawei е изправена пред много проблеми в момента, особено в западните страни с продължаващата американско-китайска търговска война и опасенията, свързани със сигурността на телекомуникационното оборудване на Huawei. Компанията обаче все пак се развива напред.

Бизнесът на компанията стана свидетел на огромен растеж през предходната година и Huawei вече доминира на китайския пазар за смартфони. Продължавайки напред, компанията гледа към пазара на автомобили.

Очаквания от първият автомобил на Huawei?

Според нов доклад, първият автомобил на Huawei може да бъде представен на автомобилното изложение в Шанхай. В доклада се казва, че първата кола на компанията е разработена заедно с Dongfeng Motor, производител на автомобили със седалище в Ухан, Китай.

Huawei вече работи заедно с Audi за разработване на системи за самостоятелно управление. Въпреки това не е предоставена информация за пускането на превозното средство. Няма информация и за вида кола. Има все пак слухове, че ще включва 5G безжична мрежа, заедно с облачна функция. Също така управление на оборудването, управление на превозното средство и следене на трафика.

По-рано този месец Huawei и Dongfeng Motor са сключили сделка с местните власти за 3 милиарда юана (около $446 милиона) в Xiangyang. Сделката е за разработка на интелигентни автомобилни, логистични и транспортни облачни платформи в усилията си за 5G автономно шофиране.

По време на церемонията по подписването на правителствената сделка в Xiangyang беше представен модел на минибус. Въпреки това няма конкретни подробности относно първия автомобил Huawei, който може да бъде представен по-късно този месец на автосалона в Шанхай.

Част от спекулациите са, че Huawei може да се фокусира върху предлагането на технологията, докато партньорът осигури механичната платформа. Това би било подобно на начина, по който Xiaomi си партнира с Bestune.

първия автомобил на Huawei

Shanghai Auto Show

Shanghai Auto Show е двугодишно международно автомобилно изложение, което се редува с автоизложението в Пекин (Auto China). За първи път проведено през 1985 г., Shanghai Auto Show е най-старото автомобилно изложение в страната и се счита за важно международно шоу.

Благодарение на силно разширяващото се присъствие на чуждестранни марки на китайските пазари, Shanghai Auto Show се превърна в едно от водещите международни автомобилни изложения заедно с тези в Детройт, Франкфурт, Париж и Токио. Също така е първата китайска автомобилна изложба, която се присъединява към Световната асоциация на изложбената индустрия (UFI). От 2015 г. шоуто се провежда в Националния център за изложения и конвенции, разположен в непосредствена близост до международното летище Шанхай Хунцяо.

Въпрос само на дни е преди да получим подробности за колата, тъй като шоуто се провежда в периода 18-25 април!

Не спирайте да четете Technology.bg ежедневно, за да научавате всичко най-ново от света на информационните технологии. Последвайте ни и във Facebook – ние сме Технологичното общество на България!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.