Графика, сравняваща Ryzen 7 2700X с Intel Core i7-8700K
Източник: AMD.com

Нов Ryzen 7 2700X за 50-ата годишнина на AMD?

Първи май 1969 г. – това е датата на създаване на технологичния гигант AMD. По случая компанията е решила да пусне нов Ryzen 7 2700X процесор. Дали той ще бъде с различни характеристики и как точно по-високата цена ще бъде оправдана? Най-вероятно ще намерим конкретни отговори на тези въпроси непосредствено преди деня на 50-ата им годишнина.

„Нов“ Ryzen 7 2700X?

Става дума за „нов“ Ryzen 7 2700X по повод 50-ата годишнина на AMD. Лиса Сю – изпълнителен директор на компанията, вече е подготвила и встъпителни думи за събитието. Освен това очакваме процесорът да бъде специално гравиран, с тематична опаковка и може би сертификат.

Разбира се, AMD можеше да направи нещо подобно, с който и да е от процесорите от последните години – дори EPYC. Ryzen 7 2700X обаче е толкова успешен, че едва ли някой може да се сърди, че е бил избран за този специален повод. AMD се стреми да бъде компанията, която тласка цялата индустрия напред и Ryzen 7 2700X със сигурност е един от продуктите, които показаха, че намеренията ѝ са сериозни.

Можем ли да го купим вече?

Скрийншот от сайта connection.com, показващ юбилейния процесор
Скрийншот от сайта connection.com, показващ юбилейния процесор

Неофициално можете да потърсите част с номер YD270XBGAFA50 – предполагаме, че това ще бъде въпросният юбилеен процесор. Продуктът е качен в няколко чуждестранни сайта с очаквана наличност на 30 април. Описаните характеристики са идентични с тези на оригиналния процесор, но не можем да бъдем сигурни дали не са просто копирани временно. От друга страна, цената е по-висока, така че не можем да бъдем сигурни и дали изобщо ще има нещо различно в процесора.

Създаването на нов процесор е скъпо начинание – дори за отбелязване на 50-годишнина. В този смисъл дори да има някакви промени, не очаквайте нещо коренно различно. Много фенове на компанията биха си платили допълнително дори за специална опаковка, но все пак би било леко разочароващо, ако няма нищо ново. Най-реалистичното очакване би било за специално подбрани бройки с по-продължителна работа в turbo boost или с по-висок толеранс за увеличаване на производителността. Но това са само предположения и спекулации.

Очевидно процесорът вече започва да се показва в различни сайтове. Това може да значи само едно: съвсем скоро ще имаме по-голяма яснота и официална информация за продукта. През това време можете да споделите какво мислите за тази новина? Бихте ли си купили такъв процесор?

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Кямил Насуф

Likes computers, flowers, hummus, table tennis and writing.