Умна камера Xiaomi показва чужди снимки

Умна камера Xiaomi показва снимки… на съседите

Преди няколко дни се появи интересна тема в Reddit. Потребителят Dio-V сподели, че когато свързал своята умна камера Xiaomi Mi Home Security Camera Basic 1080p към Google Home Hub, започнал да вижда образи от домовете на случайни хора. На една от снимките дори има бебе, което спи в кошарата си. Упс…

Ами сега?

От Google нямаха нужда от втора покана и отрязаха достъпа на устройствата на Xiaomi до техния домашен асистент, докато ситуацията се изясни. От технологичния гигант споделиха, че работят заедно с Xiaomi по отстраняването на проблема.

В официално изказване от китайската компания споделиха, че инцидентът е причинен от ъпдейт на кеш механизма на 26 декември. Въпросният ъпдейт е имал за цел да подобри качеството на видео предаването на камерите. От компанията добавиха още, че този бъг се проявява само в „изключително специфични условия“. В конкретния случай това е станало при свързването на камерата и домашния асистент на Google при лоши мрежови условия.

Проблемът е във всяка умна камера Xiaomi

Оттогава двете компании работят заедно по отстраняване на проблема. След бързата реакция, на 6-ти януари 2020 отпадна ограничението, което от Google бяха наложили върху устройствата на Xiaomi, с изключение на камерата, която причини проблема. Това означава две неща. Първо, Google и Xiaomi са сигурни, че грешката не засяга други продукти на китайския производител. И второ, най-вероятно продължава разследването на основната причина за случилото се.

Ако имате умна камера Xiaomi и искате да споделите снимки на съседите или на Вашето технологично „бебе“, може да го направите в нашата група „Технологичното общество на България“.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Тонислав Атанасов

Завършил съм специалност "Право" в СУ "Климент Охридски". Близо 7 години се занимавах с корпоративно обслужване в IT сектора, но в началото на 2015-та направих рязък завой в кариерното си развитие. Понастоящем се занимавам с уеб разработка. Понякога съм много забавен! През другото време обичам да чета, да слушам музика и да спортувам. Играя баскетбол и се занимавам със спортна стрелба с лък. Фен съм на компютърните игри и на Чикаго Булс. Обичам да готвя. И имам мега яката котка :D