смарт телевизори

Huawei пуска смарт телевизори през 2019 година

Според последните слухове производителят на телефони Huawei ще пусне на пазара нов продукт. Той ще има дисплей на цял екран, но не е телефон или таблет – това ще бъдат смарт телевизори. Информацията идва от статия в Giz China. Според медията технологичният гигант е подал заявка за патент на нов продукт, наречен Huawei AI Window. Това очевидно се отнася до LCD екрани и други аспекти на смарт телевизорите.

Слухове и реалност

Giz China твърди, че този нов продукт ще бъде достъпен „в рамките на 6 месеца“, което предполага, че ще се случи още през 2019 година. Медията обяснява, че преместването в света на AI захранваните плоски екрани е правдоподобен ход за Huawei. Основният конкурент на компанията в Китай – Xiaomi, също прави своя собствена гама от смарт телевизори.

Освен това OnePlus неотдавна обяви, че скоро ще представи и собствената си версия на този продукт.

Смарт телевизорите може да се окажат съществена алтернативна линия за много производители на мобилни устройства. В случая на Huawei може да се окаже полезно приложението на съществуващите възможности за развитие на изкуствения интелект. Говори се, че се подготвя и цяла собствена марка – OS Huawei.

Не спирайте да четете Technology.bg ежедневно, за да научавате всичко най-ново от света на информационните технологии. Последвайте ни и във Facebook – ние сме Технологичното общество на България!

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.