Xiaomi Сгъваем Таблет Смартфон

Xiaomi показа сгъваем таблет, който се превръща в смартфон (Видео)

Сгъваем таблет на Xiaomi се сгъва на три и от таблет става на смартфон

Xiaomi действително работи по телефон с огъващ се дисплей, заяви във видео, публикувано в Weibo, президентът на компанията и неин съосновател Лин Бин. Във видеоклипа ще видите самия него да използва устройство с размера на таблет. Този сгъваем таблет ще бъде прегънат на три, за да придобие размерите на стандартен смартфон.

Потребителският интерфейс на сгъваемото устройство автоматично се преоразмерява в зависимост от прегъването на дисплея. Така можете да работите с него, използвайки само онази част от дисплея, която сочи към Вас. Нещо повече – преоразмеряването се извършва както в режим „портрет“, така и в режим „пейзаж“.

Xiaomi поставя бутона за включване отгоре

За да заприлича творението на Xiaomi на нормален таблет или пък смартфон – според моментното желание на потребителя, производителят поставя бутон за захранване в горната част на устройството, когато то се държи в пейзажен режим като таблет. Ако то е прегънато и се ползва като смартфон, бутонът за събуждане се пада съответно отгоре в портретен режим.

„Ако искате серийно производство, кажете си“

Бин заявява в своята публикация, че джаджата перфектно обединява използването на таблет и смартфон в едно устройство. А то самото е резултат от работата на компанията в областта на сгъваемите дисплеи, панти и други проблемни технологични области. Лин Бин обяснява, че засега сгъваемото чудо е само прототип, но компанията ще обмисли стартиране на серийно производство, забележете – ако творението получи положителна обратна връзка от онлайн потребителите. Xiaomi се колебае между две възможни имена за своя прототип – Mi Dual Flex и Mi MIX Flex. Китайският производител някак скромно добавя, че търси и други предложения за име на това сгъваемо чудно „нещенце“.

И все пак, ще трябва да почакаме

Повече от ясно е, че показаният прототип вече предизвиква фурор, и ако наистина Xiaomi чака само мнението на потребителите, би трябвало скоро да очакваме стартиране на серийното производство на новата джаджа. Е, ще трябва да почакаме известно време, докато излезе на пазара, но тъкмо ще имаме възможност да спестим някой лев, защото, макар и китайско, надали устройството ще струва 200-300 долара…

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Атанас Георгиев

Обичам да следя новостите в областта на биологията, Космоса и технологиите. Това ми дава възможност да ги споделя с Вас, читателите на Technology.bg