Gmail add-ons интегрирани от Google

Както беше обявено още през март тази година, Gmail add-ons бяха интегрирани от Google на 24-ти октомври. Първите добавки, с които Gmail стартира, са: Trello, Asana, DialPad, Intuit, QuickBooks и Wrike. Скоро предстои и DocuSig да се присъедини към проекта. Активни към момента са: Streak, Asana, SmartSheet, Trello, Wrike, Dialpad, RingCentral, ProsperWorks.

Вижте и полезните клавишни комбинации в  Gmail.

Gmail add-ons ще помaгaт както на бизнеса, така и на обикновения потребител да спестят допълнително време, без да се налага постоянно да прескачат от едно приложение в друго. Основната таргет група на Gmail са multitask служителите. Без да се насича работният процес, организацията на всички задачи ще се случва на едно място. Към момента Google са се насочили основно в посока бизнес добавки, но предстои да разберем кои други компании ще проявят интерес да предоставят услугите си в Gmail.

Кои са актуалните добавки, можете да проверявате в G Suite Marketplace или като кликнете на Get Add-ons от менюто за настройки в Gmail.

Как ще бъдат полезни Gmail add-ons

От Asana споделят, че ще бъде доста по-лесно за клиентите им, ако вписват задачи директно от входящи писма. Също така е възможно да се вижда информация за текущи задължения от писма, пращани директно от Asana или външни източници.

Работата с всички добавки ще бъде опростена. Примерно чрез Trello ще можете да превръщате писмата в задачи, а чрез RingCentral – да се обаждате или да изпращате SMS-и директно от вашият Inbox. DocuSign пък ще бъде доста удобен за оформяне, подписване и уреждане на договори, споразумения и други документи.

Gmail add-ons интегрирани от Google

Разработчици получиха софтуера, за да могат да интегрират приложенията им в Gmail. Те ще работят с context cards, които предоставят възможност за вписване на кратък текст, добавяне на изображения, линкове, различни бутони и менюта. След финализиране на всяка разработка, собствениците на добавката ще трябва да попълнят форма за одобрение към Gmail преди тя да стане публична.

Новите add-ons на Gmail ще дадат повод на бизнеса за размисъл дали да не смени Microsoft Outlook (който вече разполага с add-ins). Всичко това ще бъде налично и за Android, но все оше няма яснота, кога ще намери приложение и за iOS.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Никола Константинов

Здравейте, към момента се занимавам с търговия на полимери и съм завършил маркетинг. Интересно ми е да се занимавам с копирайт и фотошоп.