Google Arts & Culture е най-сваляното приложение в iOS и Android

Впетатляващо е какво може да постигне човешкото любопитство! Възвишеното, но доста непринудено приложение Google Arts & Culture, беше пренебрегвано от мнозина. Докато не стартира миналата седмица новата си функция, с която потребителите могат да сравнят селфитата си с известни произведения на изкуството.

От миналия уикенд Google Arts & Culture се изкачи до най-сваляното безплатно приложение в iOS и Android. Дори задмина Messenger и YouTubeДори и Sweatcoin (което очевидно ви позволява да копаете криптовалути, докато ходите по някакъв начин?) изостана.

Самото приложение е достъпно от 2016 г. насам и предлага впечатляващ микс от артефакти и история на изкуството. То също е фантастичен каталог на произведения на изкуството, които ви позволяват да разглеждате различни стилове, периоди от време и дори цветове.

Не се изненадвайте, ако предложените произведения на изкуството на Google не се доближават до вас. Google казва, че всичко това е експериментално, така че имайте предвид, че е просто за забавление. Ако не ви харесва това, което ви дава Google, завъртете главата си в различна позиция или с различно изражение.

Можете също така да споделите своя двойник, като натиснете SHARE. Оттам можете да публикувате резултата в любимите си социални мрежи или да изпратите на приятели чрез съобщение или имейл.

Поздравления за Google и този, който се е сетил да използва технологията за разпознаване на лица, за да сравнява селфита с картини. Дано да е получил повишение! 🙂

Единственият проблем е, че Google Arts & Culture е жертва на собствения си успех. Не е ясно колко широко достъпна е функцията извън САЩ (може да бъде ограничена в Европа поради правилата на ЕС за разпознаване на лица). Това доведе до доста недоволни отзиви от потребители. Те харесват Google Arts & Culture, но само ако успеят да сравнят селфитата си с известните картини.

Google Arts & Culture си сътрудничи с над 1200 международни музея, галерии и институции от 70 страни, за да направи своите експонати достъпни за всички онлайн. Приложението можете да изтеглите безплатно оттук: за iOS и за Android.

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.