Анализ на новите карти от The WitchWood, част 3

Здравейте приятели! Две нови карти бяха обявени днес и както повелява традицията аз ще ви споделя своята оценка за тях в нашия редовен анализ на новите карти от The WitchWood. Част първа и втора на анализите ми можете да намерите тук и тук. По ваше предпочитание вече ще оценяваме картите по система от 1 до 5 звезди. Ако имате някакви други идеи или забележки, не се стеснявайте да ги споделите! И така, сега картите.

Две, но от сърце

Warpath

Анализ на новите карти от The WitchWood

Първата от двете нови карти е магия за Warrior класа. Представете си по-мощен Whirlwind, костваш 1 мана повече, но включваш новата ключова дума Echo. Както вече знаем, картите с Echo ефект могат да бъдат играни по няколко пъти на ход като в конкретния случай бихме могли да се възползваме от Warpath цели пет пъти. Това ме навежда на мисълта, че в WitchWood е доста възможно да видим завръщането на Control Warrior дековете. Някои досега ключови за тях карти като Coldlight Oracle и Sleep with the Fishes излизат от стандард формата, но мисля че любителите на класа ще успеят да им намерят заместители в декове построени около синергията с четни карти. За жалост, в този случай ще трябва да се откажем от Acolyte of Pain, но може би съвсем скоро ще видим и хубави нечетни карти подходящи за този тип декове. Само времето ще покаже.

Моята оценка за Warpath е 4 звезди. Мисля, че ще се впише идеално в богатата артилерия от изчистващи бойното поле карти на Warrior класа.

Face Collector

Анализ на новите карти от The WitchWood

Face Collector е най-новата легендарна карта за Rogue класа. Тук виждаме сравнително ниски 2/2 статове за 3 мана карта. За сметка на това battlecry ефектът ѝ ще ви сдобие със случаен легендарен миниън, а Echo механиката ще ви позволи да се запасите с няколко. Повече RNG, любимото ми! Колекционерът на Лица звучи доста забавно, но не мисля, че ще е особено подходящ за катерене на стълбата. С 2/2 статовете си Face Collector не е и нищо особено като тяло на бойното поле, а рискът да ви екипира с безполезни легендарни миниъни или дори такива, които биха работили срещу общата стратегия на тестето ви, е прекалено висок.

Ще подходя снизходително и ще му дам 2 звезди. Но почакайте, струва ми се че долавям ехо…

Face Collector

Анализ на новите карти от The WitchWood

Face Collector е най-новата легендарна карта за Rogue класа. Тук виждаме доста добра арена карта, нещо като по-питомна версия на Prince Malchezar, която ни позволява сами да решим с колко случайни легендарни миниъна искаме да се сдобием. Пряко включване от Captain Obvious: в случай, че не сте схванали шегата – ще разгледаме картата и от гледна точка на употребата ѝ в Арена. Това беше от мен, Captain Obvious! Та, струва ми се, че Face Collector ще бъде задължителен избор в по-голяма част от случаите. Това е страшно много добавена стойност, ако имате възможността да го изиграете два-три пъти, а пък и няколко 2/2 тела на полето за 3 мана не е зле.

За арена бих му дал 4 звезди!

Толкова от нашия анализ на новите карти от The WitchWood за днес! Какво е вашето мнение за тези карти? Споделете с нас в коментарите!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Kris O Five

Фитнес ентусиаст, Магистър "Мениджмънт на Европейски проекти" и Изпълнителен директор през деня! Заклет Геймър и Ютубър по душа! :) Здравейте, аз съм Kris O Five! Ако се интересувате от Hearthstone и това как да станете по-добър играч, следете статиите ми тук, както и канала ми в Ютуб - https://www.youtube.com/c/krisofivehearthstone